Δεκάδες αερομοντελιστές από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στη Λάρισα και στο Πεδίο της Τερψιθέας στο πλαίσιο των αγώνων αερομοντέλων f5J σε μια παγκόσμια συνάντηση αεραθλητικού τουρισμού που διοργάνωσαν η Αερολέσχη Λάρισας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συνολικά 80 αθλητές από όλο τον κόσμο με συμμετοχές από Αργεντινή, Τσεχία, Ουκρανία, Νέα Ζηλανδία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Γερμανία βρεθήκαν στη Λάρισα . Κορυφαίο γεγονός αποτέλεσε η συμμετοχή στην διήμερη συνάντηση , του παγκοσμίου θρύλου του αθλήματος Joe Wurts ,ο οποίος ήρθε στη Ελλάδα από την Νέα Ζηλανδία για αυτή τη συνάντηση . H εκδήλωση χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμια συνάντηση αεραθλητών και είναι η πρώτη φορά που έγινε στην χωρά μας .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση έγινε με στοχευμένες ενέργειες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια κυρίως της τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλίας και με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων και ξένων αεραθλητών που έχουν έως ενασχόληση τα αγωνιστικά ανεμόπτερα και την αγάπη για την χώρας μας . Τα αγωνιστικά ανεμόπτερα F5J είναι ένα θαύμα της αεροναυπηγικής , με υλικά κατασκευής τελευταίας τεχνολογίας και εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που όμως απαιτούν χειριστές που διαθέτουν ιδιαίτερη επιδεξιότητα στον χειρισμό τους και πολυετή εκμάθηση.

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


  


Οι αεραθλητές που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν με τους καλυτέρους ανά τον κόσμο και να γνωρίσουν ταυτόχρονα την περιοχή της Θεσσαλίας μέσω δράσεων και εκδρομών που έγιναν σε αξιοθέατα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τιμήθηκαν τα τρία μέλη της Εθνικής ομάδας, ο Παντελής Νταναβάρας, ο Γιάννης Κουρμπάνης και ο Κωνσταντίνος Σπυριάδης , ο π. Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής καθώς και η Πέπα Γκαραμπέτοβα για τη συνεισφορά της στη διοργάνωση.

Τέλος ικανοποιημένοι από την άριστη οργάνωση όλοι οι αεραθλητές ζήτησαν να ξανά επισκεφτούν την Λάρισα και να γίνουν διοργανώσεις αγώνων μεγαλύτερου επιπέδου . Το αεροδρόμιο της Τερψιθέας μέσα από φιλότιμες προσπάθειες της Αερολέσχης Λάρισας έχει γίνει ένα φημισμένο αεραθλητικό κέντρο με σοβαρή και άρτια οργάνωση . Από την πλευρά της η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε ότι ήταν εφικτό για να είναι επιτυχής η εκδήλωση και αυτό φάνηκε από τις θετικές εντυπώσεις που μετέφεραν σε ενημερωτικά δίκτυα των χωρών τους οι ξένοι αεραθλητές .

Εκπρόσωποι της αερολέσχης Λάρισας κάνουν λόγο για μία συνεχή προσπάθεια στον τομέα του αεραθλητικού τουρισμού αναδεικνύοντας περισσότερο την περιοχή και τις δράσεις της ενώ θέλουν να ευχαριστήσουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον π. Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Παιδή για την σημαντική τους βοήθεια στην εκδήλωση αλλά και σε όλες τις προσπάθειες τους .

«Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής . Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την συνεργασία μπορούμε να έχουμε να καλυτέρα δυνατά αποτελέσματα . Ο αθλητικός Τουρισμός μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία ενώ η χώρα και η περιοχή μας προβάλλεται σε όλο τον κόσμο γεγονός που είναι σημαντικό για την προώθηση του Τουρισμού . Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βελτιώνει συνεχώς τις αθλητικές υποδομές και τις εγκαταστάσεις και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πρωταγωνιστεί στον αθλητικό τουρισμό», δήλωσε ο κ. Θανάσης Παιδής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης