Απόλυτα σύμφωνος με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, δηλώνει ο Σπύρος Γιαννιώτης. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο επισημαίνει ότι δεν θα ήταν δυνατόν να διεξαχθεί μία τόσο μεγάλη διοργάνωση μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αθλητές θα έχουν το χρόνο να ξαναβρεθούν στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να συμμετάσχουν στους Αγώνες το 2021.

«Η ανακοίνωση από τους διοργανωτές του “Τόκιο 2020” και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Άλλωστε και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, προ ημερών είχε κάνει έκκληση για αναβολή της διοργάνωσης, κάτι που ευτυχώς είχε θετικό αντίκτυπο, αποδεικνύοντας την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που απαιτείται αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει όλος ο πλανήτης», δήλωσε ο Γιαννιώτης και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Οι περισσότερες χώρες βρίσκονται σε καραντίνα, η οποία δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει. Είναι απόλυτα κατανοητό πως κάθε αθλητής που είχε πάρει την πρόκριση για το Τόκιο (ή την διεκδικούσε), δεν μπορεί να προπονηθεί στο σπίτι του και φυσικά η ψυχική του ηρεμία “μαστίζεται’’ από τις καταστάσεις που επικρατούν, φέρνοντας σε πρωταρχική σκέψη την υγεία του. Αρά δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνταν μία τόσο μεγάλη διοργάνωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στην αβεβαιότητα, την ανησυχία των αθλητών και πάνω απ’ όλα τον κίνδυνο της διασποράς του ιού».

Αναφερόμενος στους Έλληνες αθλητές, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης σημείωσε: «Κάθε αθλητής προετοιμάζεται πολλά χρόνια για κάθε Ολυμπιάδα και σίγουρα η αναβολή της φέρνει και αλλαγές στη προπόνηση του αθλητή. Πιστεύω όμως ότι μέσα στον ένα περίπου χρόνο που θα μεσολαβήσει μέχρι το 2021, κάθε αθλητής θα μπορέσει να προπονηθεί κατάλληλα και να ξαναβρεί το επιθυμητό επίπεδο για την συμμετοχή τους στους Αγώνες. Χρειάζεται όμως, εμπειρία, ωριμότητα και σωστή καθοδήγηση».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έστειλε και ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, συστήνοντας υπομονή και πειθαρχία: «Οι καταστάσεις που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι πραγματικά πρωτόγνωρες για όλους. Όλα είναι αβέβαια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, πιστεύω πως με σωστές κινήσεις και ομαδικότητα όλα θα γίνουν όπως πριν. Μέχρι τότε θα παρακαλούσα όλους, να κάνουν υπομονή, να ακολουθούν τις κρατικές οδηγίες και να μένουν σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης