Ρεπορτάζ: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της Γυμναστικής. Έχει υπηρετήσει το άθλημα από όλα τα πόστα: ως αθλητής, ως προπονητής, ως κριτής, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας και ως διεθνής κριτής, υπεύθυνος για το αγώνισμα των κρίκων στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως ο Νίκος Προβιάς, περί ου ο λόγος, έχει διάθεση να προσφέρει ακόμη περισσότερα στο άθλημα, που εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στην καρδιά του.

Γι’ αυτόν τον λόγο το εκλεγμένο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τα τελευταία επτά χρόνια, ο οποίος παράλληλα θεωρείται κορυφαίος κριτής σε όλον τον κόσμο στους κρίκους, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΕΓΟ «με σεβασμό στο παρελθόν και όραμα για το μέλλον» και με το πρόταγμα «Όλοι μαζί είμαστε η Γυμναστική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν άνθρωποι που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον χώρο του αθλήματος και έχουν δοξάσει τον ελληνικό αθλητισμό τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις, όπως ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η Βασιλική Μιλλούση, ο πολύπειρος προπονητής, Θανάσης Καπνίδης, η Εύα Χριστοδόπουλου, η Μαρία Αλεβίζου, ο Δημοσθένης Χρυσοσπάθης, η Φανή Ψαθά, ο Ανδρέας Κουκάς, η Μαρία-Ελένη Καϊτεζίδου, η Λουκία Τσάπρα, η Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου, ο Κωνσταντίνος Νοδαράκης, η Ηρώ Ορφανού και ο ορθοπαιδικός της Εθνικής ομάδας, Οδυσσέας Παξινός.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι, Νίκος Προβιάς, μιλώντας στο zougla.gr, αναφέρθηκε στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΓΟ, που θα διεξαχθούν στις 21 Μαρτίου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο όραμά του για το άθλημα, ενώ μεταξύ άλλων στάθηκε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου η χώρα μας να «γεννήσει» νέους πρωταθλητές και να φιλοξενήσει και πάλι μεγάλες διοργανώσεις, κάτι που, όπως τόνισε, είναι αρκετά σημαντικό για τη διάδοση της Γυμναστικής στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο zougla.gr

 

Ποιος είναι ο Νίκος Προβιάς

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο Κρήτης. Μετά τις σπουδές του στο Τ.Ε.Φ.Α.Α., ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή του ειδίκευση στην Αθλητική Βιομηχανική στο Πανεπιστήμιο Loughborough του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και βρίσκεται ως Ε.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στη θέση του υπεύθυνου του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου από το 2006 έως σήμερα.

Mε τον Λευτέρη Πετρούνια

 Η Γυμναστική κατείχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, γι’ αυτό και την έχει υπηρετήσει από όλα τα πόστα: ως αθλητής, προπονητής, κριτής, μέλος της Εθνικής Ομάδας και ως διεθνής κριτής, υπεύθυνος για το αγώνισμα των κρίκων στην Ευρώπη. Είναι εκλεγμένο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από το 2013, ενώ είναι και διεθνής κριτής, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην παγκόσμια γυμναστική.

Έχει συμμετάσχει σε 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 15 Πανευρωπαϊκά, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, του 2008 στο Πεκίνο, του 2012 στο Λονδίνο και του 2016 στο Ρίο, ενώ έχει προσκληθεί προσωπικά από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής και για το Τόκιο 2021.

Με τους Βλάση Μάρα και Βασίλη Τσολακίδη

Παράλληλα, πριν από μερικούς μήνες, εκλέχθηκε πρόεδρος στον ιστορικό σύλλογο της πόλης του, τον ΟΚΑ Αρκάδι.

«Αυτή η εκλογή με τιμά και με συγκινεί ιδιαίτερα, καθώς μέσα από το Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι έχω ζήσει όλες τις χαρές και τις δυσκολίες που κρύβει το χτίσιμο ενός αθλητικού συλλόγου, από τη θέση τόσο του αθλητή και του προπονητή, όσο και του πατέρα» έχει αναφέρει ο ίδιος.

Οι δύο γιοι του, Γιώργος και Βασίλης, συμμετέχουν στη Γυμναστική σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Γιώργος διακρίθηκε τα προηγούμενα χρόνια ως πρωταθλητής εφήβων και συμμετείχε με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και 2016, ενώ ο Βασίλης έλαβε τη 14η θέση στην κατηγορία των παίδων το 2019.

Ο Νίκος Προβιάς όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε πάντα στο πλευρό των αθλητών που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελληνική Γυμναστική, όπως οι Μελισσανίδης, Ταμπάκος, Μάρας, Τσολακίδης, Κοσμίδης και Πετρούνιας, αλλά και δίπλα στα παιδιά και όλων των ηλικιών, αφού είναι υπεύθυνος των Ελληνικών Πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες τα τελευταία 20 χρόνια.

Μάλιστα ο ίδιος έχει τονίσει: «Πιστεύω ότι μόνο έτσι, προσφέροντας στήριξη, σεβασμό και βήμα στους αθλητές σε όλη τους την πορεία, θα καταφέρουμε να δώσουμε στην Ελληνική Γυμναστική τη θέση που της αξίζει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης