Υπερήφανος που γίνεται μέλος του Ολυμπιακού δήλωσε ο Μάρο Γιόκοβιτς, η ένταξη του οποίου στην ομάδα υδατοσφαίρισης των «ερυθρολεύκων» επισημοποιήθηκε με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο 32χρονος Κροάτης, που έχει περάσει σχεδόν όλη την καριέρα του στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (πλην της διετίας 2013-15, όταν έπαιξε στην Προ Ρέκο), έρχεται να αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του Πάουλο Ομπράντοβιτς, ο οποίος κάνει το… αντίθετο δρομολόγιο και επιστρέφει μετά από μία διετία στη Γιουγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιόκοβιτς συγκαταλέγεται, μαζί με τους Σέρβους Φιλίποβιτς και Μάντιτς, στην τριάδα των κορυφαίων αριστερόχειρων πολιστών του κόσμου. Στην πλούσια καριέρα του έχει κερδίσει αναρίθμητους τίτλους, τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Κορυφαία στιγμή του ήταν φυσικά η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στο Ρίο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Με την εθνική Κροατίας έχει πάρει επίσης, δύο χρυσά (2007, 2017), ένα ασημένιο (2015) και δύο χάλκινα (2011, 2013) μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ένα χρυσό (2010) κι ένα χάλκινο (2018), ένα χρυσό σε Μεσογειακούς (2013), ενώ έχει κατακτήσει επίσης μία φορά το World League και μία το Europa Cup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συλλογικό επίπεδο, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Γιουγκ το 2006 και το 2016 (όταν η κροατική ομάδα νίκησε στον τελικό της Βουδαπέστης) τον Ολυμπιακό, αλλά και το 2015 με την Προ Ρέκο. Έχει κατακτήσει επίσης δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ με τη Γιουγκ (2006, 2016), 13 πρωταθλήματα και οκτώ κύπελλα Κροατίας, ένα νταμπλ στην Ιταλία, αλλά και τέσσερις φορές την Αδριατική Λίγκα.

«Θέλω να πω ότι αισθάνομαι πραγματικά περήφανος που γίνομαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Ήδη έχω δεχθεί ένα ζεστό καλωσόρισμα από ορισμένα μέλη του συλλόγου και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να παραμείνει η ομάδα στο δρόμο των καλών αγώνων και επιτυχιών.

Εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο Champions League», δήλωσε ο Γιόκοβιτς, μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον σύλλογο του Πειραιά.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης