Η Δώρα Γκουντούρα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της ελληνικής ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ως η κορυφαία αθλήτρια στη Σπάθη Γυναικών θα διεκδικήσει σε ακόμη μια διοργάνωση την είσοδό της στα μετάλλια και φυσικά να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη.

Η Δώρα Γκουντούρα μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παραδέχθηκε ότι έχει ονειρευτεί να κατακτά όλα τα μετάλλια, αλλά αυτό που την νοιάζει είναι να ζήσει την εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι είναι η μοναδική εκπρόσωπος της ξιφασκίας δεν την αγχώνει, αλλά θέλει να πετύχει, προκειμένου νέα παιδιά να έρθουν στο άθλημα!

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο στόχος μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να φτάσω υγιής εκεί. Από εκεί και πέρα, να ζήσω αυτή τη διοργάνωση που στόχευα εδώ και χρόνια. Θέλω να απολαύσω κάθε στιγμή που θα βρίσκομαι στις πίστες των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και από εκεί και πέρα ό,τι είναι να έρθει, καλώς να έρθει! Ειλικρινά θέλω πολύ να απολαύσω τη διαδρομή, χωρίς να κοιτάζω το τελικό αποτέλεσμα».

-Τι σημαίνει για σένα που θα αγωνιστείς για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες…

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα πω ψέματα δεν είναι ακριβώς όπως το είχα ονειρευτεί και φανταστεί λόγω της πανδημίας. Για μένα, όμως, δεν αλλάζει τίποτα, καθώς η διοργάνωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Το να βρίσκεσαι σε αυτούς τους Αγώνες που πρεσβεύουν αξίες και ιδανικά του Ολυμπισμού και να ξέρεις ότι είσαι μέρος αυτής της διαδικασίας, είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Ειλικρινά μου προσφέρει την ίδια χαρά».

-Πως κύλησε η προετοιμασία; Νιώθεις έτοιμη;

«Η προετοιμασία κύλησε με πολλές δυσκολίες, όπως φαντάζομαι για όλους τους αθλητές. Ζήσαμε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό. Στο πρώτο λοκ ντάουν δεν είχαμε να κάνουμε προπόνηση και στο δεύτερο ήταν αρκετά περιορισμένο. Όταν κάνεις, όμως, πρωταθλητισμό δεν μπορείς να αφήνεις τις μέρες να περνάνε. Πάντα βρίσκαμε λύσεις για να είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό το μεγάλο event. Ψυχολογικά νιώθω έτοιμη. Νιώθω την ανυπομονησία και θέλω να βρεθώ στο Τόκιο. Προετοιμάζομαι τόσα χρόνια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και περιμένω να αγωνιστώ».

-Το γεγονός ότι είσαι ο μοναδική εκπρόσωπος της ξιφασκίας σε γεμίζει άγχος ή περισσότερο θέληση;

«Όχι δεν είναι άγχος αυτό που νιώθω. Ίσα ίσα θέλω να πάει πάρα πολύ καλά και δεν μιλάω μόνο για ένα μετάλλιο. Θα ήθελα πάρα πολύ να ακουστεί το άθλημα της ξιφασκίας στην Ελλάδα, να προσεγγίσει περισσότερα παιδιά και ο άθλημα να διαδοθεί. Γιατί υπάρχουν παιδιά με ταλέντο, υπάρχουν προπονητές που θέλουν να δουλέψουν. Επομένως αν αυτό στηριχθεί θα έχουμε κι άλλους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

-Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λειτούργησε ευεργετικά για σένα;

«Δεν ξέρω αν λειτούργησε ευεργετικά. Προφανώς είχα περισσότερο χρόνο να προετοιμαστώ. Από την άλλη δεν ήταν ένας χρόνος παραγωγικός. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά δεν το σκέφτομαι έτσι. Αυτή ήταν η κατάσταση και ο σκοπός μου ήταν να πάρω το καλύτερο δυνατό».

-Σκέφτεσαι τον εαυτό σου στο βάθρο;

«Έχω φανταστεί τον εαυτό μου σε όλα τις θέσεις του βάθρου, να παίρνω όλα τα μετάλλια και έχω κάνει πάρα πολλές σκηνές στο μυαλό μου. Καμιά φορά, όμως, η φαντασία και πως τα έχεις στο μυαλό σου δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Γι αυτό πλέον δεν το σκέφτομαι για να μην προσθέτω άγχος. Αφήνω μια κενή σελίδα για το τι θα συναντήσω, έτσι ώστε να γραφτεί μόνο από γεγονότα και όχι όνειρα. Είτε έρθει, είτε όχι το μετάλλιο, μόνο που θα φοράω το εθνόσημο για μένα είναι συγκινητικό και τιμητικό. Μην ξεχνάμε και την αξία της συμμετοχής στους Αγώνες».

-Σ’ αυτή την πορεία ποιοι ήταν δίπλα σου;

«Η οικογένειά μου, ο προπονητής μου Θανάσης Δελενίκας που με στήριξαν σε όλο αυτό το δύσκολο ταξίδι. Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε σήμερα για Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους χορηγούς μου BWIN, την εταιρία PΒΤ, την progame και να ευχαριστήσω και τους δύο τελευταίους μου υποστηρικτές που είναι η adidas και η Garmin».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης