Προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, Ολυμπιονίκες, μαραθωνοδρόμοι, εκπρόσωποι των Τεχνών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στηρίζουν με την παρουσία τους τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και προβάλλουν τις αξίες της Μαραθώνιας Φλόγας συμμετέχοντας ενεργά.

Μεταδίδουν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι, της θέλησης και της αντοχής, λαμβάνοντας μέρος στη λαμπαδηδρομία που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την Τελετή Έναρξης του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας, το μεσημέρι του Σαββάτου, 9 Νοεμβρίου 2019 και η οποία καλύπτει την απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου έως την αφετηρία του αγώνα, από όπου οι δρομείς θα εκκινήσουν το πρωί της Κυριακής, 10 Νοεμβρίου 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο ζευγάρι που θα παραλάβει την φλόγα από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ruth Chepngetich, η οποία το προηγούμενο βράδυ θα έχει βραβευθεί στο Gala της ΑΙΜS ως η κορυφαία Μαραθωνοδρόμος της χρονιάς, θα είναι ο κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Σπύρος Ανδριόπουλος μαζί με την νικήτρια του Μαραθωνίου 2018 Ελευθερία Πετρουλάκη.

Στην συνέχεια η φλόγα θα συνεχίσει τη διαδρομή της ενωμένη στα χέρια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλή Κρητικού και του KINAΛ Ανδρέα Λοβέρδου, των παλαίμαχων κορυφαίων αθλητριών του Ολυμπιακού Ζωής Δημητράκου και του Παναθηναϊκού Σοφίας Αγγελάκη, των κορυφαίων δημοσιογράφων Fausto Narducci από την Gazzetta dello Sport και Αντώνη Σρόιτερ από τον Alpha. Κατά μήκος της διαδρομής θα περάσει στα χέρια κορυφαίων αθλητριών στις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ όπως είναι η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και η Αναστασία Καρακατσάνη, του πρωταθλητή στο τρίαθλο Γρηγόρη Σουβαντζόγλου, της υπεύθυνης εμπορικής λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Δήμητρα Καλαντώνη και εκπροσώπων συλλόγων δρομέων Μαραθώνα, φορέων σχετικών με τον με τον τουρισμό, αλλά ξένων διοργανώσεων, μεταξύ άλλων της Γενεύης.

Η λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στον Βωμό, μπροστά από την Ιστορική Αφετηρία, τον οποίο και θα ανάψει ο νικητής του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και κάτοχος δύο χρυσών μεταλλίων στους Ευρωπαϊκούς της Βουδαπέστης το 1998 και του Γκέτεμποργκ το 2006, Στέφανο Μπαλντίνι. Η φλόγα που θα καίει στον βωμό θα μεταδώσει το φως των αξιών του Μαραθωνίου στους χιλιάδες Μαραθωνοδρόμους που θα λάβουν θέση στην εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης