Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του απλού ανδρών και γυναικών του Γουίμπλεντον, το οποίο αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα (2/7) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15/7. Έτσι έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι στον 1ο γύρο της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά.

Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, νο 36 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει την 19χρονη Αμερικανίδα Σοφία Κένιν, νο 76. Ο αγώνας θα γίνει την Τρίτη (3/7) και σε περίπτωση που η Σάκκαρη περάσει, τότε θα παίξει με την νικήτρια της… ρωσικής αναμέτρησης μεταξύ της Μαρία Σαράποβα (νο 24) και της Βιτάλια Ντιατσένκο (νο 132). Θυμίζουμε πως πριν από δύο ημέρες η Σάκκαρη νίκησε την Σαράποβα σε φιλικό προετοιμασίας στο Λονδίνο. Αμέσως μετά, πιθανή αντίπαλος είναι η Λετονή Έλενα Οσταπένκο, η οποία το τελευταίο διάστημα υποχώρησε στο νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, νο 35 στον κόσμο, κληρώθηκε με τον 24χρονο Γάλλο Γκρεγκουάρ Μπαρερέ, νο 193. Στη συνέχεια αν περάσει, θα παίξει με τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του 21χρονου Αμερικανού Τζάρεντ Ντόναλντσον, νο 54 και του 34χρονου Τυνήσιου Μαλέκ Ζαζιρί, νο 61. Αμέσως μετά, πιθανός αντίπαλος είναι το νο 6 του κόσμου, ο Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος πάντως θα πρέπει πρώτα να έχει αποκλείσει τον Σταν Βαβρίνκα.

Θυμίζουμε πως πέρυσι ο Τσιτσιπάς έπαιξε για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο, ενώ η Μαρία Σάκκαρη πέρυσι έφτασε έως τον 3ο γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης