Η απάντηση της Κελεσίδου στην Μπελιμπασάκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 22:26
Η απάντηση της Κελεσίδου στην Μπελιμπασάκη

Με αφορμή την καταγγελία που έκανε πριν δύο ημέρες η Μαρία Μπελιμπασάκη μέσω του Sportime, όπου είχε αποκαλύψει ότι δέχθηκε τηλεφωνική επίθεση από την Τασούλα Κελεσίδου, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ με την «Αναγέννηση» τη Δευτέρα εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων, πως μάλλον η Μαρία Μπελιμπασάκη μιλάει για μια άλλη Τασούλα Κελεσίδου και όχι για την ίδια, κατηγορώντας την «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 400 μέτρα πως σκιαγραφεί ένα ψεύτικο προφίλ γι' αυτήν.

Η ανακοίνωση της Κελεσίδου:

«Πληροφορήθηκα με έκπληξη “καταγγελία” της Μαρίας Μπελιμπασάκη, διατυπωμένη με δήλωση της, ότι η Τασούλα Κελεσίδου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν της άσκησε bullying, της μίλησε άσχημα, την αποπήρε. Προφανώς και αναφέρεται σε κάποια άλλη Τασούλα Κελεσίδου και όχι σε εμένα.

Θλίβομαι αν η αθλήτρια Μαρία Μπελιμπασάκη έχει αποφασίσει, χωρίς να γνωρίζω τους λόγους που το κάνει, να σκιαγραφήσει ένα ξένο προς εμένα προφίλ. Το ήθος μου, η διαδρομή μου, η προσωπικότητά μου, είναι γνωστή σε όλο τον αθλητικό κόσμο.

Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στη Μαρία Μπελιμπασάκη όταν πληροφορήθηκα από απορημένους αθλητές, πως τους ζητούσε να παρευρεθούν σε προεκλογική τηλεδιάσκεψη με τη Σοφία Σακοράφα.

Με την ευγένεια που με διακρίνει της είπα ότι δεν θα πρέπει πριν από τις εκλογές που θα γίνουν σε ένα μήνα να εμπλέξει στη διαδικασία τους εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες.

Αυτό δεν είναι σωστό, ήταν τα λόγια μου και είναι και η αρχή μου. Στο σημείο αυτό η Μαρία Μπελιμπασάκη εξερράγη αφήνοντας με άναυδη και στο τέλος μου έκλεισε και το τηλέφωνο!

Εύχομαι η αθλήτρια Μαρία Μπελιμπασάκη που γνωρίζω και εκτιμώ, να σκεφτεί καθαρά την συνομιλία μας και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Μιλώ ως συναθλήτριά της που μπορεί να κατανοήσει τις δυσκολίες και τις πιέσεις που πιθανόν να δέχεται, αλλά θέλω να της πω δημόσια ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανένα, καθώς δεν οφείλει τίποτε και σε κανένα.

Για εμάς τους αθλητές η σκληρή δουλειά είναι το διαβατήριο για την επιτυχία μας. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να αφοσιωθεί στον πρωταθλητισμό και εκεί θα μας βρίσκει πάντα δίπλα της. Να είναι βέβαιη ότι οι σχέσεις της νέας διοίκησης με όλους τους αθλητές θα είναι καθαρές και ειλικρινείς.

Όσο για εμένα την Τασούλα Κελεσίδου, θα μιλώ πάντα στους αθλητές με ειλικρίνεια και ευθύτητα, χωρίς μεσάζοντες, όπως κάνω πάντα. Είναι γνωστό ότι στήριξα και επικρότησα το νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών στο ΔΣ της ομοσπονδίας, όταν κάποιοι άλλοι τον καταπολέμησαν και τον καταψήφισαν. Δεν έχω πει ποτέ στη ζωή μου ψέματα, ούτε σε έναν άνθρωπο.

Σε αυτήν την σπουδαία στιγμή για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού, χρειαζόμαστε αλήθεια και ενότητα. Τότε μόνο θα πετύχουμε νίκη στο όνομα όλων των αθλητών, προπονητών και σωματείων του ελληνικού στίβου».

Σε δήλωση που είχε κάνει εχθές η Μαρία Μπελιμπασάκη ανέφερε χαρακτηριστικά επί του θέματος:

«Κατόπιν απόφασης των Αθλητών, βρίσκομαι στη θέση του εκπρόσωπου των Αθλητών βάσει νόμου. Κύριο μέλημά μου είναι να υποστηρίζω τους συναθλητές μου και να βοηθώ ώστε να λύνονται τα προβλήματα μας. Αυτό έχει συμβεί μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, εντελώς διαφανείς. Από εκεί και πέρα, δεν έχω καμία ανάμειξη με τις εκλογές της Ομοσπονδίας.

Όσα επιχειρεί να μου προσάψει η κ. Κελεσίδου είναι εντελώς ανυπόστατα και δεν πρόκειται να δεχθώ ξανά κανενός είδους bullying. Μόνο και μόνο επειδή προσπαθεί να καλύψει δικές της παραλήψεις ή επειδή σε κάποιους δεν αρέσει το γεγονός ότι είμαι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, διότι έχει υπάρξει και η ίδια αθλήτρια, αλλά παρόλα αυτά με τη συγκεκριμένη στάση της δείχνει ότι αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία στον τρόπο προσέγγισης και επαφής με τους ίδιους τους Αθλητές. Πόσο πιθανό είναι να αλλάξει αυτό σε περίπτωση που βρεθεί στη θέση του Προέδρου;

Εν πάση περιπτώσει, δεν θα δώσω περισσότερη έκταση σε αποπροσανατολισμούς και καπρίτσια. Εδώ έχουμε δουλειά να κάνουμε. Όποιος επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί μας, είτε λέγεται Σακοράφα, είτε Κελεσίδου, είτε όπως θέλει, γνωρίζει πολύ καλά πού βρισκόμαστε και ότι είμαστε κάτι παραπάνω από ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνομιλία».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 22:36