«Η ΔΟΕ πήρε την σωστή απόφαση για την πάλη»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013, 21:21
«Η ΔΟΕ πήρε την σωστή απόφαση για την πάλη»
Λίγη ώρα μετά την απόφαση της ΔΟΕ να παραμείνει το άθλημα της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, τουλάχιστον ως το 2024, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΔΟΕ πήρε σήμερα την σωστή απόφαση. Η πάλη παραμένει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αυτονόητα αρμόζει σε ένα άθλημα που συνδέει αρμονικά τους αρχαίους με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το άθλημα που ταυτόχρονα έχει υμνήσει ο Πίνδαρος και αναφέρεται ρητά στον ύμνο των σύγχρονων Αγώνων του Σπύρου Σαμάρα και του Νικόλαου Μάντζαρου. Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, η Πολιτεία δήλωσε την ξεκάθαρη και αμέριστη υποστήριξή της στο αίτημα της παραμονής της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Θέλω να συγχαρώ την Διεθνή Ομοσπονδία Πάλης και ξεχωριστά την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για τις άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες της, καθώς βεβαίως και να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά κάθε δράση για την διαφύλαξη του αυθεντικού πνεύματος του Ολυμπισμού».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013, 21:24