Με μαντινάδες μίλησαν για την μοναδική εμπειρία που έζησαν στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου οι δρομείς και οι θεατές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου. Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης ήταν για πρώτη φορά ο ΟΠΑΠ, ο οποίος φρόντισε να διασκεδάσει όλους τους επισκέπτες στο περίπτερό του, μεταμορφώνοντάς τους σε λυράρηδες. Με την κρητική λύρα ανά χείρας και σαρίκι στο κεφάλι απήγγειλαν μαντινάδες και έλαβαν ως δώρο αναμνηστικά βίντεο. Η κάμερα κατέγραψε απολαυστικά στιγμιότυπα:

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης έσπασε εφέτος όλα τα ρεκόρ συμμετοχών, με 4.000 δρομείς από 34 χώρες. Ο αγώνας περιλάμβανε τρεις διαδρομές των 5 χλμ., 10 χλμ. και 21 χλμ., μία ξεχωριστή διαδρομή για άτομα με αναπηρία και μία διαδρομή 1.000 μέτρων για παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά μήκος όλων των διαδρομών υπήρχε μουσική υπόκρουση από κρητική λύρα, ενώ στα χωριά αθλητές και θεατές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάζουν τοπικά εδέσματα στους σταθμούς που είχαν στηθεί ανά 2 χιλιόμετρα.

Μεγάλος νικητής του Ημιμαραθωνίου Κρήτης αναδείχθηκε ο Αυστραλός Χάμερλοκ Ντάγκλας που κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής (χρόνος: 1.11.48).

Μετά τον αγώνα ακολούθησε μεγάλο κρητικό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης