Οι Εθνικές ανδρών και γυναικών στην «μάχη» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Απριλίου 2018, 23:01
Οι Εθνικές ανδρών και γυναικών στην «μάχη» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος
Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων του πινγκ πονγκ διεξάγεται στο Χάλμσταντ της Σουηδίας, από 29/4 έως και 6/5, με την συμμετοχή 72 χωρών σε άνδρες και γυναίκες. Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην 2η κατηγορία της διοργάνωσης, συνεπώς θα είναι στις θέσεις 25-48. Το ανδρικό κάνει πρεμιέρα εναντίον του Ισημερινού και η άμεση επάνοδος στην 1η κατηγορία είναι ο στόχος του. Το γυναικείο αντιμετωπίζει το Βέλγιο και θα κυνηγήσει την είσοδο στην πρώτη 12άδα της Second Division.

Η Εθνική ανδρών θα βασιστεί στους Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιάννη Σγουρόπουλο και Τάσο Ρηνιώτη. Στον πάγκο θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Βρίσκεται στο 7ο γκρουπ της διοργάνωσης και θ? αντιμετωπίσει τις Ιταλία (επικεφαλής), Ουγγαρία, Παραγουάη, Ισημερινό και Σερβία. Η πρώτη επιδίωξη είναι να τερματίσει στην πρώτη τριάδα του γκρουπ, ώστε να πάει στο ταμπλό των θέσεων 25-36.

Η Εθνική γυναικών θα στηριχτεί στις Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη και Κωνσταντίνα Παρίδη. Θα την καθοδηγήσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Η κλήρωση την έχει φέρει στο 6ο γκρουπ με αντιπάλους τις Ιταλία (επικεφαλής), Βέλγιο, Αργεντινή, Σλοβενία και Τουρκία. Η αποστολή θα είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να επιτευχθεί το πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα του γκρουπ.

Το πρόγραμμα των Εθνικών ομάδων σε ώρες Ελλάδας:

Άνδρες:

29 Απριλίου: Ελλάδα-Ισημερινός
30 Απριλίου: Ουγγαρία-Ελλάδα
1 Μαΐου: Ιταλία-Ελλάδα
2 Μαΐου: Ελλάδα-Σερβία
2 Μαΐου: Ελλάδα-Παραγουάη

Γυναίκες:

29 Απριλίου: Βέλγιο-Ελλάδα
30 Απριλίου: Σλοβενία-Ελλάδα
1 Μαΐου: Τουρκία-Ελλάδα
1 Μαΐου: Αργεντινή-Ελλάδα
2 Μαΐου: Ιταλία-Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Απριλίου 2018, 23:04