Η Ε.Ο.ΠΕ. ζητεί χρήση των ανοικτών αθλητικών χώρων, χωρίς φιλέ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, 19:28
Η Ε.Ο.ΠΕ. ζητεί χρήση των ανοικτών αθλητικών χώρων, χωρίς φιλέ

Με επιστολή της προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ζήτησε την έγκριση των αρμόδιων φορέων για τη χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων, χωρίς φιλέ.

Η Ε.Ο.ΠΕ. θέλει με αυτό τον τρόπο να δοθεί η δυνατότητα στην αθλητική οικογένεια του βόλεϊ (αθλητές/αθλήτριες, προπονητές, σωματεία) για επανέναρξη της εκγύμνασής τους σε ανοιχτούς χώρους, για το διάστημα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά γυμναστήρια, με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, σύμφωνα πάντοτε με το πρωτόκολλο υγιεινής.

Όπως εκτιμά η διοίκηση της Ομοσπονδίας, με αυτή την πρόταση πιστεύεται ότι θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει ξανά η δραστηριότητα των σωματείων και των αθλητών/αθλητριών τους, ειδικότερα στις αναπτυξιακές ηλικίες, ενώ παράλληλα θα σταλεί το μήνυμα επανεκκίνησης του αθλήματος, έτσι ώστε εάν κι εφόσον η νέα αθλητική χρονιά ξεκινήσει ομαλά, άπαντες να είναι έτοιμοι.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι αυτός ο τρόπος προπονητικής απασχόλησης κι εκγύμνασης εκτιμάται πως θα βοηθήσει ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικότητας αλλά και της ψυχολογίας όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλήματος.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, 19:29