Η Γλυφάδα αναβαθμίζει τις αθλητικές υποδομές της

Η Γλυφάδα αναβαθμίζει τις αθλητικές υποδομές της
Σε αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών του προχωρά ο Δήμος Γλυφάδας, με εκτεταμένες παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες που συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο. Δίπλα στον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, βρίσκεται ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος ως τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας είναι ο «ιθύνων νους» μίας αθλητικής αναγέννησης στην περιοχή.

Ήδη, ο Δήμος Γλυφάδας πρωτοστατεί στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων μαζικού αθλητισμού τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα σε πολλές άλλες αθλητικές εκδηλώσεις. Μέχρι το φθινόπωρο, όλοι οι αθλητικοί χώροι στη Γλυφάδα θα έχουν ανακαινιστεί και παραδοθεί στους δημότες.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, εξήγησε: «Με πολύ κόπο και μεγάλο αγώνα, η Γλυφάδα μας γίνεται σημείο αναφοράς και για τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Το τελευταίο διάστημα γίνεται στην πόλη μας πραγματικά μια μικρή κοσμογονία: Με σημαντικές παρεμβάσεις που ήταν ζητούμενες για χρόνια, με αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, με νέες υποδομές και έργα σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας, δημιουργούμε ένα πρότυπο περιβάλλον για τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό αθλητισμό, για ανθρώπους κάθε ηλικίας, για όλα τα σπορ. Ευχαριστώ τον τομεάρχη αθλητισμού του Δήμου μας, Περικλή Δορκοφίκη, και όλους όσοι εργάζονταν αδιάκοπα όλο το καλοκαίρι και συνεχίζουν την τεράστια προσπάθεια για να γίνει η Γλυφάδα μας μια πόλη πρότυπο και για τις αθλητικές της εγκαταστάσεις».

Ειδικότερα, τα έργα αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Γλυφάδας είναι τα εξής:

-Στο υποβαθμισμένο για χρόνια κλειστό του Αγίου Τρύφωνα γίνεται επιτέλους ένα σύγχρονο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών: Με τοποθέτηση παρκέ (για πρώτη φορά στο κλειστό) και καινούργιες μπασκέτες προδιαγραφών Ευρωλίγκας, ολοκαίνουργιες κερκίδες, φωτισμό LED τελευταίας γενιάς, νέο ηλεκτρονικό πίνακα, πλήρη ανακαίνιση στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του γηπέδου, στα αποδυτήρια και στις τουαλέτες.

-Στο στίβο της Γλυφάδας, ο Δήμος αντικαθιστά το παλιό και φθαρμένο ταρτάν με νέο, προδιαγραφών IAAF, και υλοποιεί πλήθος ακόμα εργασιών για την αναβάθμιση όλης της εγκατάστασης.

-Στο 1ο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας (Παναγούλη) γίνεται ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους φίλους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο: Δύο ανοιχτά γήπεδα 5x5, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και ένα ανοιχτό γήπεδο τένις.

-Στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά κερκίδες υψηλής ποιότητας 600 θέσεων, έγινε ανάπλαση στα αποδυτήρια, στο χώρο υποδοχής, στις τουαλέτες, στην περίφραξη και σε άλλα σημεία του σταδίου και τοποθετήσαμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής. Η μεγάλη αλλαγή, ωστόσο, θα είναι το ταρτάν στίβου που θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στην Τερψιθέα.

-Στο κλειστό κολυμβητήριο στο ΔΑΚ, όπου ήδη έχει ολοκληρωθεί μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, τοποθετήθηκαν νέα φώτα LED τελευταίας γενιάς, έγινε αυτοματοποίηση του μηχανοστασίου, βάφτηκαν όλοι οι εσωτερικοί χώροι, κ.ά.

-Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ευρυάλη, ο Δήμος Γλυφάδας κατασκευάζει νέο γήπεδο μπάσκετ, ενώ έχει δημιουργήσει ένα υπαίθριο γυμναστήριο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 18:19