Η Λευκορωσία «ζευγάρωσε» τα χρυσά μετάλλιά της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Ύστερα από την «πρωτιά» της Χάνα Χούσκοβα στα Aerials του ελεύθερου σκι, σήμερα ήταν η σειρά της γυναικείας ομάδας της Λευκορωσίας να επικρατήσει στη σκυταλοδρομία 4Χ6 χιλιομέτρων του διάθλου. Οι Ναντέζντα Σκαρντίνο, Ιρίνα Κριούκο, Ντζινάρα Αλιμπέκαβα και Ντάρια Ντομράτσεβα ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στο αγώνισμα σε 1:12:03.4 και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό είναι το έκτο Ολυμπιακό μετάλλιο για την 31 ετών Ντομράτσεβα, η οποία έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά (τα άλλα τρία στο Σότσι), ένα ασημένιο (στα 12,5 χιλιόμετρα μαζικής εκκίνησης στους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ) και ένα χάλκινο (στο ατομικό 15 χιλιομέτρων στο Βανκούβερ το 2010).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την δεύτερη θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ6 χιλιομέτρων γυναικών πήρε η Σουηδία, με τις Λιν Πέρσον, Μόνα Μπρόρσον, Άνα Μάγκνουσον και Χάνα Έμπεργκ να ολοκληρώνουν την προσπάθειά τους σε 1:12:14.1. Το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησαν οι Γαλλίδες Αναΐς Σεβαλιέ, Μαρί Ντορέν Αμπέρ, Ζιστίν Μπραϊσάζ και Αναΐς Μπεσκόντ (1:12:21.0).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης