Η Ντόχα μεγάλος εφετινός στόχος της Πόλακ

Η Ντόχα μεγάλος εφετινός στόχος της Πόλακ

Επιτυχημένη ήταν η πρώτη συμμετοχή της Ελένης Πόλακ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αφού μπορεί στη Γλασκώβη να μην κατάφερε να μετάσχει στον τελικό του επί κοντώ, αλλά ξεπέρασε τα 4.50μ στον προκριματικό και ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ της.

«Σε κάθε μεγάλο αγώνα μπαίνω με τη λογική να πετύχω αυτό που έχω κάνει νωρίτερα στη σεζόν. Στο Βερολίνο δεν επηρεάστηκα από τίποτα, στη Γλασκώβη είναι αλήθεια πως είχα περισσότερο άγχος, γιατί πίστευα πως μπορώ να προκριθώ στον τελικό. Και θα μπορούσα να το είχα πετύχει αν είχα κάνει με την πρώτη το 4,50 μέτρα. Ωστόσο το άγχος αυτό ήταν και ένας από τους λόγους που έκανα πολλά ύψη με την τρίτη προσπάθεια», εξήγησε η 23χρονη, που αναφέρθηκε και στο πως λειτουργεί στη διάρκεια του αγώνα:

«Την ώρα του αγώνα δεν βλέπω τίποτα. Ούτε τι κάνουν οι άλλες αθλήτριες στον αγωνιστικό χώρο, ούτε τι γίνεται στις εξέδρες. Το μόνο που περιμένω να ακούσω είναι φωνή του κ. Μανώλη από την εξέδρα».

Η Πόλακ στη διάρκεια της χειμερινής σεζόν προσπάθησε να ξεμπερδέψει και με το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. «Δεν ήταν αυτοσκοπός το όριο, είχα κάποιες ευκαιρίες και δοκίμασα. Δεν βγήκε, ωστόσο θεωρώ πως θα είμαι σε θέση να κυνηγήσω το 4,56 μ. στη διάρκεια της θερινής περιόδου. Ο στόχος μου χρονιά με τη χρονιά είναι να ανεβαίνω υψηλότερα. Κάθε αρχή σεζόν συζητάμε με τον προπονητή μου και θέτουμε τους στόχους, που έχουν να κάνουν και με τις επιδόσεις που θα κυνηγήσουμε. Θεωρώ πως το 4,50 μ. θα έπρεπε να το είχα κάνει από πέρυσι, φέτος δεν μου φτάνει μόνο το 4,56 μ., αλλά θέλω να βρεθώ σε επίπεδο να κυνηγήσω ακόμη καλύτερες επιδόσεις», είπε.

Η Πόλακ μετά την ολιγοήμερη ξεκούραση επέστρεψε στις προπονήσεις προκειμένου να ετοιμαστεί για τους αγώνες της θερινής περιόδου. «Στη διάρκεια της σεζόν θέλω να κυνηγήσω αγώνες στο εξωτερικό γιατί νιώθω ότι με βοηθούν, αλλά και διότι θέλω να κυνηγήσω το ράνκινγκ. Όταν αγωνίζομαι εκτός χώρας νιώθω πιο ελεύθερη. Δεν έχω το άγχος ότι θα με κρίνουν αν δεν πάω καλά. Επίσης ο κόσμος στις εξέδρες συμμετέχει είναι πιο διαδραστική όλη η διαδικασία και αυτό μου αρέσει», είπε η αθλήτρια που αναφέρθηκε και στα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Το όριο (4,70 μ.) για τους Ολυμπιακούς ήταν... μαχαίρι στην καρδιά. Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα μπορέσω να το κάνω. Σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσω την προσπάθεια. Το 2020 υπάρχει και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που εννοείται πως είναι ψηλά στους στόχους μου», είπε η 23χρονη.

Η Πόλακ είναι από τις αθλήτριες που έχουν λάβει υποτροφία από το ΙΕΚ Ακμή, στο πλαίσιο της δράσης του ΣΕΓΑΣ για την εκπαιδευτική ενίσχυση των μελών των εθνικών ομάδων. «Έχω ένα ακόμη εξάμηνο για να τελειώσω τη σχολή μου. Έχει ενδιαφέρον και είναι κάτι με το οποίο θα επιδιώξω να ασχοληθώ στο μέλλον. Έχω κάνει άλλες δύο ειδικότητες πριν κάποια χρόνια, κομμωτική και αισθητική. Γενικώς είμαι της άποψης μάθε τέχνη... κι άστην. Για την ώρα προέχει μόνο η προπόνηση».

Η αθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων, η οποία προετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, αναμένεται να ξεκινήσει τους αγώνες της στη σεζόν, τον Μάιο.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 21:33