Την πρόκριση στην ημιτελική φάση των τουρνουά, που συμμετέχουν, σφράγισαν την Παρασκευή, τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 4) όσο και η Μαρία Σάκκαρη (Νο 7).

Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεπέρασε το εμπόδιο του Άλεξ Ντε Μινάρ, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Αυστραλού, Νο 34 στον κόσμο, μετά από 91 λεπτά αγώνα και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ρότερνταμ Όπεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά της η Μαρία επιβλήθηκε με 2-0 σετ (7-6, 6-2) της Βελγίδας Ελίζ Μέρτενς, Νο 26 στον κόσμο και σφράγισε κι αυτή την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πλέον αμφότεροι στρέφουν την προσοχή τους στους αγώνες τους για την ημιτελική φάση, που θα διεξαχθούν το Σάββατο, προκειμένου να κάνουν ακόμη ένα βήμα για τα τρόπαια σε Ρότερνταμ και Αγία Πετρούπολη, αντίστοιχα.

Πρώτη χρονικά ρίχνεται στη μάχη η Σάκκαρη, η οποία στις 13.00 (Novasports 6) θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρουμάνα Ίρινα Μπέγκου (Νο 56 στον κόσμο), η οποία νίκησε με 6-4, 6-2 την Τσέχα Τερέζα Μαρτίντσοβα και συνεχίζει στο τουρνουά χωρίς απώλεια σετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ώρες αργότερα θα μπει στο κορτ και ο «Στεφ», ο οποίος στις 16.00 (Cosmote Sport 6) θα αντιμετωπίσει τον παίκτη-έκπληξη του Ρότερνταμ Όπεν, τον 20χρονο Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα (είναι Νο 137 στον κόσμο και ξεκίνησε από τα προκριματικά), ο οποίος νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουσέτι 6-3, 1-6, 7-5.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης