Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των ημιτελικών των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών ξεκίνησε, με την (τηλε)συνέντευξη Τύπου της Λίγκας, παρόντων των προπονητών και αρχηγών των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Φοίνικα Σύρου, που συνθέτουν την κορυφαία τετράδα του πρωταθλήματος.

«Ξεκινάει ένα εγχείρημα πρωτόγνωρο στο παγκόσμιο βόλεϊ. Είμαστε το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο το οποίο αποφάσισε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί εντός αγωνιστικού χώρου. Ως Ε.Σ.Α.Π. έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διοργανωθούν οι αγώνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Λίγκας, Παντελής Ταρνατόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε καθημερινή βάση γινόμαστε αποδέκτες αιτημάτων πολλών ομοσπονδιών πολλών αθλημάτων, Λιγκών του βόλεϊ από το εξωτερικό, που θέλουν να δουν τους αγώνες διότι είναι οι πρώτοι αγώνες βόλεϊ μετά τον Μάρτιο, από περιέργεια για να δουν πως ένας αγώνας βόλεϊ διεξάγεται κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρέπει να είμαστε περήφανοι γιατί το παγκόσμιο βόλεϊ θα παρακολουθεί για τις επόμενες 10 ημέρες το ελληνικό πρωτάθλημα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων φιναλίστ, που δήλωσαν:

Μπενίτεθ Μουνιόθ (προπονητής Ολυμπιακού): «Για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό που θα ολοκληρωθεί, για να δείξουμε και στις υπόλοιπες χώρες την οργάνωση της Ελλάδας. Θα είναι περίεργη η κατάσταση για όλους, γιατί υπήρχε και μεγάλο διάστημα προετοιμασίας. Μετά από 3 μήνες χωρίς προπονήσεις έχουμε μικρό χρονικό διάστημα για να παλέψουμε στους τελικούς. Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού όμως δεν αλλάζει, στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιώργος Πετρέας (αρχηγός Ολυμπιακού): «Έχοντας μείνει έξω από τους αγωνιστικούς χώρους 3 μήνες, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Δεν έγιναν φιλικά παιχνίδια, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για μία προετοιμασία. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το πλάνο της λίγκας για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί έτοιμος. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να πάρουμε τις 4 νίκες που χρειαζόμαστε για το τρόπαιο. Είναι σαν να παίζουμε δεύτερη διοργάνωση, με ένα τρόπαιο. Η κατάσταση της ομάδας πριν τον κορονοϊό με τώρα δεν έχει καμία σχέση. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει πλήρες ρόστερ, αλλά δεν είμαστε στο 100%. Είμαστε υποχρεωμένοι να εμφανίσουμε ένα πρόσωπο αντάξιο του Ολυμπιακού».

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (προπονητής Παναθηναϊκού): «Υπήρχαν πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας και λόγω χρόνου, όμως ήταν η σωστή απόφαση αυτή που πάρθηκε. Μας έδωσε το δικαίωμα να μπούμε πάλι στο γήπεδο. Πολλοί άνθρωποι του βόλεϊ περιμένουν με αγωνία το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ομάδες δεν θα είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και ως προετοιμασία αλλά και με τις απουσίες που έχουν. Όλοι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και όλος ο αθλητισμός θα στραφεί στο βόλεϊ. Είδαμε και την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, που στην αρχή δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον αλλά ο κόσμος έχει και πάλι το βλέμμα του εκεί. Βλέπω πολύ θετικά την όλη κατάσταση».

Σωτήρης Πανταλέων (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Το γεγονός ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το μόνο που συνεχίζεται, έχει σαφώς δυσκολίες κι όλοι είχαν κάποιες ενστάσεις ή θέματα που έπρεπε να συζητηθούν. Το άθλημά μας μπαίνει σε ένα γήπεδο που αξίζει να βρίσκεται κι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Το άθλημα να μπει σε γήπεδα όπως το Ο.Α.Κ.Α. κι ελπίζω οι επόμενες ημέρες να αφορούν μόνο το βόλεϊ και όλη η Ελλάδα να το παρακολουθεί. Πάνω απ΄ όλα όμως εύχομαι στο τέλος να είμαστε όλοι υγιείς γιατί ξεκινάει σε λίγο καιρό και η επόμενη σεζόν. Όλοι θα αγωνιστούν για τον τίτλο κι αυτό θα κάνει και ο Παναθηναϊκός».

Κώστας Δεληκώστας (προπονητής ΠΑΟΚ): «Δεν υπάρχει δικαιολογία ότι δεν έχουμε ξένους αθλητές. Η ομάδα μου έχει σοβαρότητα και θα παίξει στα όρια απέναντι στον Παναθηναϊκό, που είναι το φαβορί επειδή έχει τρεις ξένους στο ρόστερ του. Το μόνο που με ανησυχεί είναι να μην έχουμε κάποιο κρούσμα, γιατί κάναμε τεστ την Παρασκευή. Βέβαια, ο κανονισμός λέει ότι θα πρέπει να υπάρχουν πέντε κρούσματα για να αναβληθούν οι αγώνες. Υπήρχε μία σκέψη να επιστρέψει μόνο ο Ντεν Ντρις. Η ομάδα είχε αξιόλογους ξένους αθλητές. Θα παίξουμε στους αγώνες με δύο ακραίους, αναγκαστικά θα παίξει και ο Δ. Κωνσταντινίδης που είναι λίμπερο. Το δύσκολο για εμάς θα είναι η διαχείριση των αγώνων, γιατί δε θα έχουμε αλλαγές. Πρέπει επίσης να δούμε την αδρεναλίνη ενός οργανισμού που θα επιστρέψει στη δράση μετά από μεγάλο διάστημα. Απεύχομαι να τραυματιστεί κάποιος αθλητής. Εγκυμονούν κινδύνους στο βόλεϊ οι προσγειώσεις στα άλματα. Κάνουμε με το τιμ της ομάδας ένα ειδικό πρόγραμμα για τους αθλητές πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Θάνος Τερζής (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Είναι μία δύσκολη προσπάθεια για τους παίκτες, που κλήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα από μία ελλιπή προετοιμασία, που δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε φιλικά παιχνίδια. Σεβόμαστε την απόφαση της Λίγκας, είναι θετικό που γίνονται τα παιχνίδια για το ελληνικό βόλεϊ, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν με καλύτερες προϋποθέσεις. Η απόφαση του ΠΑΟΚ ήταν να κατεβάσει μία αμιγώς ελληνική ομάδα. Είμαστε φιλόδοξοι και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί στο γήπεδο. Είχαμε κάποιες ενστάσεις για την προετοιμασία και τα τεστ που θα έπρεπε να γίνουν πριν μπούμε στο γήπεδο, αλλά πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα παιχνίδια και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό. Μας δόθηκε ένα προσχέδιο του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Ελπίζουμε να τηρηθεί κατά γράμμα. Ξέρετε τις θέσεις του ΠΑΟΚ, έχουν εκφραστεί οι παίκτες της ομάδας. Η υγεία των αθλητών προέχει, σε αυτό επιμένουμε, ασχέτως που με το νέο σύστημα που επέλεξε η Λίγκα χάθηκε το πλεονέκτημα έδρας που θα είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού όλα τα ματς θα γίνουν στην Αθήνα».

Γιάννης Ορφανός (προπονητής Φοίνικας Σύρου): «Είναι ένα εγχείρημα του οποίου την κατάληξη θα την δούμε στο τέλος. Σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα θα μαζέψει τα βλέμματα όλων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για μία και πλέον εβδομάδα το βόλεϊ θα είναι καθημερινά σε όλα τα σπίτια στην Ελλάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι που πετύχαμε ως άθλημα. Αυτή την περίοδο οι πραγματικοί ήρωες είναι οι αθλητές, τα τεχνικά επιτελεία που δούλεψαν σε μικρό διάστημα και κατάφεραν να φέρουν τις ομάδες τους σε καλό επίπεδο χωρίς τραυματισμούς. Ευχής έργον θα ήταν όλες οι ομάδες να είχαν όλους τους αθλητές τους παρόντες. Εύχομαι να παρουσιάσουμε όλες οι ομάδες καλό θέαμα γιατί το χρειαζόμαστε. Όσον αφορά τον Φοίνικα, είμαστε αουτσάιντερ αλλά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι στον Ολυμπιακό. Εμείς στον πρώτο αγώνα θα αγωνιστούμε με δύο ξένους αθλητές, θα στηριχτούμε σε ελληνικό κορμό».

Βασίλης Κωστόπουλος (αρχηγός Φοίνικας Σύρου): «Η κατάσταση θα είναι σίγουρα περίεργη. Έναν μήνα τώρα προετοιμαζόμαστε για τους αγώνες κι από την πρώτη ημέρα δείξαμε μεγάλη ενέργεια και όρεξη στο γήπεδο για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία μας. Αναμένουμε τα παιχνίδια, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας κι ελπίζω να δούμε όμορφο βόλεϊ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης