Ο στόχος του Κριστιάν Γκολομέεβ παραμένει η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έστω κι αν αυτοί μετατέθηκαν για το 2021. Αυτό τόνισε ο προπονητής του «ασημένιου» παγκόσμιου πρωταθλητή της κολύμβησης, Άκης Οικονόμου, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ. Ο προπονητής του Εθνικού Πειραιώς επισήμανε ότι το φετινό πρόγραμμα προετοιμασίας του Γκολομέεβ ήταν απαιτητικό και πολυδάπανο, εκτίμησε όμως ότι η δουλειά αυτή δεν θα πάει χαμένη και θα αποφέρει καρπούς όταν με το καλό ξαναρχίσουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες.

«Φέτος μαζί με τον Κριστιάν είχαμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα πολύ απαιτητικό, που περιλάμβανε τον πρώτο κύκλο προετοιμασίας στην Ελλάδα μέχρι αρχές Δεκεμβρίου και μετά για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αμερική, για καλύτερες προπονητικές συνθήκες, ενώ θα ακολουθούσαν προπονητικά καμπ μέχρι την Ολυμπιάδα σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Παρότι πολύεξοδο και δύσκολο, με την μεγάλη οικονομική υποστήριξη του Εθνικού Πειραιώς, την μεγάλη συνδρομή της ΚΟΕ και των χορηγών του αθλητή, μεγάλων και μικρών, καταφέραμε να το καλύψουμε επαρκώς. Μιλάμε για πάνω από πέντε μήνες μόνιμης κατοικίας εκεί. Βεβαίως όλα δεν πάνε χαμένα. Άλλωστε ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», υπογράμμισε ο Οικονόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Έλληνας προπονητής τη χαρακτήρισε αναπόφευκτη και πρόσθεσε: «Το σύνολο των εμπλεκομένων προπονητών και αθλητών την δέχτηκε με ανακούφιση μετά από την, έστω και λίγο καθυστερημένη, ανακοίνωση της ΔΟΕ. Σίγουρα μας έβγαλε εκτός προπονητικών πλάνων και αγωνιστικών στόχων, αφού δεν έχουμε μπροστά μας σταθερά δεδομένα για το πότε θα ξαναμπούμε σε ρυθμό προπονήσεων, αλλά περιμένουμε και ευελπιστούμε να πάει καλά η κατάσταση και σύντομα να είμαστε όλοι πάλι στους γνώριμους μας ρυθμούς».

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επόμενη ημέρα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ο Άκης Οικονόμου τόνισε: «Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε σαν κοινότητα κολυμβητική και σαν κοινωνία να είμαστε ενωμένοι, υπάκουοι στις οδηγίες των ειδικών και αισιόδοξοι απέναντι σε αυτήν την μεγάλη και δύσκολη κατάσταση. Να είμαστε όλοι υγιείς, σωματικά και πνευματικά, και με το τέλος αυτής της κατάστασης θα βρεθούμε με τους αθλητές μας, με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για αθλητικά επιτεύγματα. Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι οι αθλητικοί φορείς, παράγοντες, υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού, προετοιμάζουν το πλάνο της επόμενης μέρας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, γιατί σίγουρα θα το χρειαστεί. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι απαραίτητο συστατικό για την κοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης