Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (8/7) η συνέντευξη Τύπου για το 57ο Ράλλυ Αιγαίου, το οποίο θα διεξαχθεί από 11 έως 20 Ιουλίου και θα είναι αφιερωμένο στο επετειακό έτος «Θερμοπύλες–Σαλαμίνα 2020».

Ο καθιερωμένος αγώνας Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας, τον οποίο διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ, θα διεξαχθεί φέτος με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν θα περιλαμβάνει στάσεις στα νησιά. Θα γίνουν δύο διαδρομές, που θα είναι χωρισμένες με «πόρτες» ώστε να διεξαχθούν τέσσερις ιστιοδρομίες, με εκκίνηση και τερματισμό στη θαλάσσια περιοχή της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης, «ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε επίσκεψη στην Ικαρία και τη Φολέγανδρο και τερματισμό στο Σούνιο. Η πανδημία μας ανάγκασε να αλλάξουμε αυτόν τον σχεδιασμό για να αποφύγουμε πιθανές δυσάρεστες επιπτώσεις από τον συγχρωτισμό περίπου 300 ιστιοπλόων στα δύο νησιά. Ετσι, προγραμματίσαμε δύο ιστιοδρομίες με συνολική απόσταση περισσότερα από 300 ν.μ., χωρίς σταθμούς σε νησιά. Η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στο επετειακό έτος “Θερμοπύλες–Σαλαμίνα 2020”.

Στον χαιρετισμό του, ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε: «Το Ράλλυ Αιγαίου είναι μία ιστορική διοργάνωση, που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Είναι μία διοργάνωση με ιστορικό, πολιτιστικό και αθλητικό χαρακτήρα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που με αυτόν τον αγώνα σηματοδοτούν, από την πλευρά τους, την επιστροφή στην κανονικότητα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και υπακούοντας στις οδηγίες των επιστημόνων».

«Χαίρομαι που το Ράλλυ Αιγαίου γίνεται ιδανικός πρεσβευτής για το Επετειακό Έτος “Θερμοπύλες–Σαλαμίνα 2020”, με τους ιστιοπλόους μας που, ανοίγοντας τα πανιά τους, σφραγίζουν την ιστορική συνέχεια του λαού μας στη θάλασσα. Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μία από τις σπουδαιότερες ναυμαχίες της παγκόσμιας ιστορίας, μας κληροδότησε ιδέες και αξίες που μας δείχνουν τον μόνο δρόμο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε σε μήνυμά της η πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες–Σαλαμίνα 2020», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποτελεί μεγάλη χαρά για τον Δήμο μας να συμμετάσχει στον ιστορικό αγώνα του ΠΟΙΑΘ. Ως Δήμος έχουμε προγραμματίσει εκδηλώσεις που θα είναι αντάξιες των 2.500 χρόνων από την Επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, αλλά και του αγώνα που περικλείει τόσα συμβολικά μηνύματα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γεώργιος Παναγόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης