Ιστιοπλοΐα: Ξεκίνησε το «55ο Ράλλυ Αιγαίου» - Τα αποτελέσματα στην πρώτη ιστιοδρομία

Ιστιοπλοΐα: Ξεκίνησε το «55ο Ράλλυ Αιγαίου» - Τα αποτελέσματα στην πρώτη ιστιοδρομία
Σε μία κούρσα, πραγματική πρόκληση, για τους ιστιοπλόους εξελίχθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του «55ου Ράλλυ Αιγαίου».

Ο Αίολος δεν θέλησε να ανοίξει τον ασκό του στο μελτέμι και οι αγωνιζόμενοι επιδόθηκαν σε κυνήγι ανέμων προκειμένου να φτάσουν στο λιμάνι, στα Κατάπολα, στην Αμοργό (περισσότερα από 140 ν.μ.).

Αγωνιζόμενοι και σε νυχτερινή πλεύση, κάτι που κάνει τη διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης να ξεχωρίζει, οι λάτρεις των ιστίων έδειξαν απαράμιλλη ιστιοπλοϊκή δεινότητα και η πλειοψηφία των σκαφών ολοκλήρωσαν κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι τον αγώνα.

Η ιστιοδρομία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με μπουκαδούρα, η οποία «έσβησε» την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όταν τα ιστιοφόρα βρίσκονταν, περίπου, στο Σούνιο.

Οι υπεύθυνοι τακτικής, σε συνεργασία με τους κυβερνήτες, αποφάσισαν για την τακτική της πορείας προς Αμοργό και η νύχτα κύλησε με την αναζήτηση των ανέμων που θα τους βοηθούσαν να τερματίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρωί (15 ώρες μετά την εκκίνηση) βρήκε το « Bullet – Encode » στη νήσο Δεσποτικό, νότια της Αντιπάρου, σε αντίθεση με το « Africana – Team Optimum », το οποίο προτίμησε να ακολουθήσει διαφορετική ρότα από τα υπόλοιπα σκάφη. «Αφήσαμε αριστερά τη Σέριφο, αντί της Κύθνου που επέλεξε ο υπόλοιπος στόλος.

Αυτή η επιλογή έγινε, ύστερα από τη μελέτη των προγνώσεων των τελευταίων τριών ημερών και η επιλογή δικαίωσε τον εμπνευστή και υποστηρικτή της, Χάρη Μαυρογεώργη, ο οποίος, μαζί με τον Νίκο Λάζο, είναι υπεύθυνοι τακτικής», δήλωσε ο Περικλής Λιβάς, μέλος του πληρώματός του.

Την «κανονιά» στην Αμοργό πήρε το « Bullet – Encode », που τερμάτισε ύστερα από 19 ώρες ιστιοπλοΐας. «Το να κάνεις ιστιοπλοΐα νύχτα στο Αιγαίο είναι κούραση, αλλά και απόλαυση, οπότε η απόλαυση αντισταθμίζει την κούραση. Εμείς είχαμε μία σοβαρή ζημιά πριν βγούμε από τον Σαρωνικό.

Ευτυχώς καταφέραμε και την φτιάξαμε για να μην εγκαταλείψουμε», τόνισε ο Σίμος Καμπουρίδης, συγκυβερνήτης του σκάφους.

Τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας για την κατηγορία ORCi είναι :

1. « Bullet – Encode » (κυβερνήτες: Δημήτρης Δεληγιάννης – Σίμος Καμπουρίδης),

2. « Africana – Team Optimum » (κυβερνήτης: Laurentu Gaitan - Ρουμανία, ),

3. « Chiara - Iason » (κυβερνήτης: Νικόλαος Φωτίου).

Αύριο (23/7), τα πληρώματα, σε συνεργασία με επιστήμονες της «HELMEPA», θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό της παραλίας «Ναυάγιο», καθώς η εφετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην προστασία των θαλασσών, με το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσες μας».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018, 18:21