Ιστιοπλοΐα: Ο Σπύρος Καπράλος θα δώσει την εκκίνηση του 56ου Ράλι Αιγαίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 21:35
Ιστιοπλοΐα: Ο Σπύρος Καπράλος θα δώσει την εκκίνηση του 56ου Ράλι Αιγαίου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος θα δώσει την εκκίνηση στο 56ο Ράλι Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19 Ιουλίου από πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού και τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά με πρώτο προορισμό την Αστυπάλαια. Ο κ. Καπράλος είχε δώσει την εκκίνηση και το 2016.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΟΙΑΘ κ. Μαραγκουδάκη για την πρόσκληση να δώσω την εκκίνηση στον ιστορικότερο θεσμό της ελληνικής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.

Στον στόλο του πολλές φορές βρέθηκαν Ολυμπιονίκες αλλά και νέοι αθλητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από τις ιδιαίτερες πλεύσεις της διοργάνωσης, να μάθουν πράγματα που τους φάνηκαν χρήσιμα στην Ολυμπιακή ιστιοπλοΐα.

Το Ράλι Αιγαίου έχει συνδεθεί με την ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Κάθε χρόνο ενισχύει τις οικονομίες των νησιών που επισκέπτεται και γίνεται πρεσβευτής διαφήμισης τους Αιγαίου Πελάγους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Τα νησιά-σταθμοί της εφετινής διοργάνωσης θα είναι η Αστυπάλαια και η Μήλος. Οι διοργανωτές με στόχο να κάνουν περισσότερο ενδιαφέρουσα τη διαδρομή και να αυξήσουν τις ιστιοδρομίες, καθόρισαν και δύο βαθμολογικές πόρτες, η μία έξω από το Βαθύ της Σίφνου στη διαδρομή Φάληρο-Αστυπάλαια και ή άλλη έξω από το λιμάνι της Σικίνου στη διαδρομή Αστυπάλαια-Μήλος, ενώ στην Αστυπάλαια θα διοργανωθεί και τοπική ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα η συνολική βαθμολογία του 56ου Ράλι Αιγαίου να προκύψει από 6 ιστιοδρομίες.

Η απόσταση την οποία θα χρειαστεί να διανύσουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη υπερβαίνει τα 400 ν.μ. και για πρώτη φορά στον ιστορικό θεσμό θα υπάρχει βραβείο «Line Honours», το οποίο θα απονεμηθεί στο σκάφος που θα κάνει τον μικρότερο συνολικό χρόνο σε όλη τη διαδρομή.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 22:46