Πέντε ιστιοπλόοι που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα λάβουν μέρος στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο, στις 15 Οκτωβρίου.

Μετά την οριστικοποίηση της επιστροφής της Αιμιλίας Τσουλφά 12 χρόνια μετά τον θρίαμβο της Αθήνας, σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι στον «Sailing Marathon» θα αγωνιστούν ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο Γιάννης Μιτάκης, ο Μιχάλης Πατενιώτης, ο Διονύσης Δήμου και η Τζέλη Σκαρλάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κοκκαλάνης και η Σκαρλάτου θα είναι παρέα, πλήρωμα σε σκάφος τύπου Lightning. «Είναι η πρώτη φορά που θα μπω σε ιστιοπλοϊκό σκάφος για να αγωνιστώ και μου αρέσει πολύ η ιδέα. Πρόκειται για κάτι διαφορετικό από το RSX και περιμένω με ανυπομονησία τον αγώνα. Μακάρι να έχει και ωραίο καιρό για να το απολαύσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι φανταστικά» δήλωσε ο Βύρων Κοκκαλάνης, 5ος στα RSX στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο πρωταθλητής των Finn, Γιάννης Μιτάκης, θα βρεθεί και αυτός στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου όπου θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος, ενώ ο παρτενέρ της Σοφίας Μπεκατώρου στα Nacra, ο Μιχάλης Πατενιώτης, θα αγωνιστεί στα 49er μαζί με τον Διονύση Δήμου, με τον οποίον συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012).

Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων θα είναι ο Γεράσιμος Ωρολογάς, προπονητής των χάλκινων Ολυμπιονικών του Ρίο ντε Τζανέιρο, Παναγιώτη Μάντη, Παύλου Καγιαλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης