Αυτό το Σάββατο (4/5) η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» στο περιοδικό που φιλοξενεί με το φύλλο που θα τυπωθεί, θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω έντυπο έχει θέμα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι αθλητές σε όλον τον κόσμο και ειδικά σε χώρες όπου «βασιλεύει» ο συντηρητισμός. Έτσι, επέλεξε επικό εξώφυλλο στο περιοδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, δύο νεαροί πολίστες φιλιούνται στο στόμα και έκαναν φωτογράφιση για τη συγκεκριμένη έκδοση. Η γαλλική εφημερίδα θέλει μέσω αυτού του ειδικού τεύχους να θίξει το σοβαρό θέμα της ομοφοβίας και τις προεκτάσεις του. Θέλει να βάλει έναν φραγμό στον στιγματισμό, στις παρενέργειες, στην «άρρωστη» κοινωνία. Με το μήνυμα: Σταματήστε.

Το πόλο είναι κατεξοχήν άθλημα για άνδρες, λόγω και της σωματικής διάπλασης που έχουν οι πολίστες. Το πόλο έφερε στη Γαλλία πρόσφατα και έναν ευρωπαϊκό τίτλο (Μαρσέιγ) και η «L’ Equipe» θέλει να δείξει τον δρόμο για μια κοινωνία που όλοι είναι αποδεκτοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο τεύχος υπάρχει, μάλιστα, και η ιστορία του Τζον Φασάνου του ποδοσφαιριστή που τόλμησε να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης