Κανόε Καγιάκ: Δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας, Αντώνη Νικολόπουλου, για τις δύσκολες ημέρες που περνάει το άθλημα εξαιτίας του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 20:14
Κανόε Καγιάκ: Δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας, Αντώνη Νικολόπουλου, για τις δύσκολες ημέρες που περνάει το άθλημα εξαιτίας του κορωνοϊού

Η διεξαγωγή των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων αποτελεί προτεραιότητα για την ομοσπονδία του Κανόε Καγιάκ, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της, Αντώνης Νικολόπουλος, σε δήλωση του για τις δύσκολες ημέρες που περνά το άθλημα, λόγω του κορωνοϊού. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα... «πάμε σε επιλεκτικούς στόχους, με προτεραιότητα στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, αν και όποτε αυτές γίνουν, ώστε να έχουμε παρουσία».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νικολόπουλου:

«Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, τα αθλήματα έχουν τη δική τους δύσκολη πορεία. Στη δύνη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού βρίσκεται -όπως όλος ο αθλητικός κόσμος- και η Ομοσπονδία μας με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά και δυστυχώς να διαφαίνεται πόσο δύσκολη θα είναι η επόμενη μέρα. Η δική μας προσπάθεια θα εστιάσει στο να κάνουμε το μέγιστο δυνατό, για να σώσουμε ότι πιο σημαντικό μπορούμε από τη χρονιά.

Είναι προφανές, πόσο εξαιρετικά δύσκολο είναι να σωθεί και να ολοκληρωθεί αγωνιστικά η χρονιά έτσι όπως την είχαμε προγραμματίσει. Όμως θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να σώσουμε την "παρτίδα", τουλάχιστον κατά το ήμισυ, ώστε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Προγραμματίζουμε να επικεντρωθούμε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα τα οποία θέλουμε να διεξαχθούν πάση θυσία και από εκεί και πέρα να πάμε σε επιλεκτικούς στόχους, με προτεραιότητα στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, αν και όποτε αυτές γίνουν, ώστε να έχουμε παρουσία.

Τα πάντα όμως ακόμα είναι θολά, αφού δε γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα Παγκόσμια πρωταθλήματα, αν θα υπάρξουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες και πως θα πάει τελικά το φετινό διεθνές καλεντάρι, μιας και πριν από λίγο καιρό όσες διοργανώσεις ήταν προγραμματισμένες ακυρώθηκαν. Όλα θα ανακοινωθούν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κάνοε το επόμενο διάστημα όπου δυστυχώς και ο πρόεδρός της ο κύριος Jose Perurena, Ισπανός στην καταγωγή, νοσεί από τον κορωνοϊό και βέβαια του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Στη σκέψη μας υπάρχουν πάντοτε τόσο οι αθλητές μας άλλα και τα σωματεία μας. Είναι φανερό ότι τα σωματεία προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν σε λειτουργία. Είναι ίσως η πιο δύσκολη περίοδος που διανύουμε προσπαθώντας με κάθε τρόπο, και με τη σημαντική παρουσία των προπονητών, να κρατήσουμε τα παιδιά, τους αθλητές και τις αθλήτριές μας κοντά στα αθλήματά μας. Μετά την απαγόρευση προπόνησης και μέσα στο νερό, τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ και πλέον θεωρούμε δεδομένο ότι μας περιμένει μια πολύ δύσκολη επόμενη μέρα προκειμένου να επιστέψουν όλα στην κανονικότητα.

Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε απώλειες σε όλα τα επίπεδα αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε τρόπους να τις καλύψουμε. Αυτή τη στιγμή προέχει να μείνουμε στο σπίτι και να βγούμε από αυτή την περιπέτεια όλοι υγιείς.

Μένουμε μέσα και περιμένουμε στωικά να τελειώσει και αυτός ο εφιάλτης και αυτό που θα μας μείνει να είναι μια κακή ανάμνηση.

Κλείνω με την ευχή να ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί σαν και πρώτα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 20:17