Κανόε-καγιάκ: Εντυπωσιακή εμφάνιση των πρωταθλητών μας στο Παγκόσμιο της Ρουμανίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 19:00
Κανόε-καγιάκ: Εντυπωσιακή εμφάνιση των πρωταθλητών μας στο Παγκόσμιο της Ρουμανίας

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισαν, για τα ελληνικά χρώματα, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα κάνοε καγιάκ σπριντ στις κατηγορίες των εφήβων και -23 ετών, που διεξάγονται στο Πιτέστι της Ρουμανίας. Και τα δύο ελληνικά πληρώματα προκρίθηκαν στους ημιτελικούς των κατηγοριών τους που θα διεξαχθούν αύριο.

Οι Παναγιώτης Αντωνίου και Κωνσταντίνος Μπενέτος πλασαρίστηκαν στην 3η θέση της σειράς τους στο διπλό καγιάκ εφήβων στην απόσταση των 1000 μ. και προκρίθηκαν στους ημιτελικούς. Αύριο, θα συμμετέχουν στη δεύτερη ημιτελική σειρά στη διαδρομή 3. «Εισιτήριο» για τους ημιτελικούς κατέκτησε και ο Χρήστος Μάτσας στο μονό  καγιάκ, στα 200 μ., ο οποίος πλασαρίστηκε στην 5η θέση. Θα αγωνιστεί αύριο στη δεύτερη ημιτελική σειρά στην 8η διαδρομή.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των αθλητών μας. Οι εμφανίσεις τους ήταν καλές και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να προκριθούν και σε τελικούς», δήλωσε ο προπονητής Μανόλης Αγγελάκης, και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ Χρήστος Καλλιώρας, συμπλήρωσε:

«Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες. Η αποστολή μπορεί να είναι μικρή αλλά οι αθλητές μας είναι ταλαντούχοι και αποτελούν τη γενιά του μέλλοντος. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τις καλές επιδόσεις τους και πιστεύω ότι και η συνέχεια θα είναι ανάλογη».

Η διοργάνωση διεξάγεται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το κρύο είναι έντονο και ο καιρός βροχερός. Στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Ρουμανίας παίρνουν μέρος 915 αθλητές και αθλήτριες από 62 χώρες.  

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 19:05