Η παγκόσμια υγειονομική κρίση έχει επηρεάσει τον αθλητισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών Γυναικών που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο τέλος του μήνα στη Μπακού, αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του αθλήματος (EKF).

H διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για τις 25-29 Μαρτίου και κρεμόταν σε μια κλωστή τις τελευταίες ημέρες, όπως άλλωστε και όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Η απόφαση της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν να πάρει έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, οδήγησε και την EKF στην άμεση αναβολή και την ενημέρωση των οικείων εθνικών ομοσπονδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καθώς η υγεία και η ευημερία των αθλητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της EKF, η απόφαση αυτή αντιπροσωπεύει τη θέληση των διεθνών θεσμών του Καράτε να διασφαλίσουν την ασφάλεια αθλητών, προπονητών, κριτών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, αποσαφηνίζεται ότι το τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δηλαδή αυτό του 2019, θα προσμετρηθεί στα τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης. Αυτό αποτελεί μια πολύ καλή είδηση για την Έλενα Χατζηλιάδου, που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο πέρσι στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας. Η πρόκριση στους αγώνες του Τόκιο θα κριθεί οριστικά την Κυριακή του Πάσχα (18/4) στο τελευταίο τουρνουά K1 Premier League που θα γίνει στη Μαδρίτη. Αυτά όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη (ranking) όπου η Χατζηλιάδου βρίσκεται λίγους πόντους πίσω από την Τουρκάλα Χοτζάογλου, που μέχρι στιγμής κρατάει το 4ο εισιτήριο για το Τόκιο. Για όσους αθλητές δεν τα καταφέρουν, θα παίξουν «τα ρέστα τους» στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις 8 Μαϊου. Όλα αυτά, βέβαια, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης