Πολύ μεγάλες στιγμές ζει το ελληνικό καράτε στην Κροατία. Μετά τη Βίκυ Πανετσίδου, και ο Διονύσης Ξένος εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τέσσερις διαδοχικές νίκες στην κατηγορία των -67κ.

Ο πρωταθλητής του Οδυσσέα Πετρούπολης επικράτησε διαδοχικά των Ντιόγκο (Πορτογαλία), Τζίνο (Αλβανία), Ποκόρνι (Αυστρία) και στον ημιτελικό του Κροάτη Μπόραν Μπέρακ κι έτσι το Σάββατο (22/5) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο τον Ρώσο Εβγκένι Πλακούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στους «μικρούς» τελικούς των κατηγοριών τους έχουν προκριθεί ο Γιώργος Τζάνος (+84κ.) και η Έλενα Χατζηλιάδου (+68κ.).

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μέσω ranking την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς η αθλήτρια που «κυνηγούσε», η Χοτζάογλου από την Τουρκία, πέρασε στον τελικό της κατηγορίας.

Έτσι τα πάντα θα κριθούν στο Προολυμπιακό τουρνουά, σε 20 μέρες (11/6) στο Παρίσι. Η Χατζηλιάδου είναι Νο7 στην Παγκόσμια Κατάταξη της ενοποιημένης (+61κ.) κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος αποφασίστηκε οι αθλητές που έχουν περάσει στους τελικούς των κατηγοριών τους να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ομαδικού σήμερα το απόγευμα. Και αυτό συνέβη για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης