Καταδύσεις: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι Έλληνες αθλητές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, 12:31
 Καταδύσεις: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι Έλληνες αθλητές

Χωρίς να έρθει κάποια πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο καταδύσεων του Τόκιο, που αποτέλεσε παράλληλα και αγώνα πρόκρισης για τη διοργάνωση στο Τόκιο.

Στα προκριματικά του τραμπολίνο 3μ., που έγιναν το πρωί, ο Θάνος Τσιρίκος κατετάγη 28ος με 347,30 βαθμούς και ήταν 22ος στη λίστα ολυμπιακής πρόκρισης (το εισιτήριο έπαιρναν 18 αθλητές). Από την πλευρά του, ο Θεόφιλος Αυθίνος έμεινε στη 41η θέση με 317,30 βαθμούς, σε σύνολο 54 αθλητών που συμμετείχαν.

Η ελληνική αποστολή, στην οποία περιλαμβάνεται και ο Νίκος Μόλβαλης, θα μεταβεί απευθείας από το Τόκιο στη Βουδαπέστη, όπου την προσεχή Δευτέρα (10/5) αρχίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Κάνοντας τον απολογισμό της ελληνικής παρουσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Τόκιο, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Πέτρος Φυρίγος, δήλωσε: «Από την προσπάθεια των παιδιών είμαι ευχαριστημένος, έκαναν τις αξιοπρεπείς εμφανίσεις που λέγαμε. Κάτι που ίσχυσε και σήμερα, τελευταία ημέρα, με τον Θάνο Τσιρίκο και τον Θεόφιλο Αυθίνο (στην παρθενική συμμετοχή του σε μεγάλους αγώνες). Παιδιά 19 και 18 χρονών αντίστοιχα, νέα και ταλαντούχα, όπως και ο Νίκος Μόλβαλης, που στα 21 του έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση στα 10μ., αλλά του στοίχισε η τελευταία βουτιά. Είχε, επίσης, μαζί με τον Τσιρίκο τη συμμετοχή στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από 10μ.

»Έχουν, λοιπόν, όλοι το μέλλον μπροστά τους, με απώτερο και εφικτό στόχο πλέον τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (οπότε θα είναι και πολύ πιο ώριμοι). Μην ξεχνάτε ότι είχαμε να αγωνιστούμε 14 μήνες. Ο επόμενος σταθμός μας είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, σε λίγες μέρες, όπου ταξιδεύουμε αμέσως μετά από εδώ. Εκεί θα έχουμε συμμετοχές σε περισσότερα αγωνίσματα και θα διεκδικήσουμε τελικούς και ανάλογα πλασαρίσματα με αξιόλογες εμφανίσεις. Να το εκμεταλλευτούμε, καθώς μας λείπουν αγώνες και να πάρουν οι αθλητές ό,τι μπορούν να κερδίσουν γιατί υπάρχει την επόμενη χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επίσης, ο πιο νεαρός μας, ο Θάνος Τσιρίκος, θα μετάσχει στους Βαλκανικούς, 28-30 Μαΐου στο Βελιγράδι. Στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Νέων, στη Ριέκα, 21-27 Ιουνίου, όπου στοχεύει σε τελικούς, αλλά και μετάλλιο στα 3μ. και στα 10μ. Μετά, στο Παγκόσμιο Νέων, προς το τέλος του χρόνου, 27/11 έως 3/12, στο Κίεβο, με στόχο τελικό και καλό πλασάρισμα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, 13:38