Συνέντευξη: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Καλοκαίρι 2022… Το θερμόμετρο «φλερτάρει» με τους 40 βαθμούς. Ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται ήδη σε διακοπές, ενώ και αυτοί που έχουν μείνει πίσω ανυπομονούν για τις στιγμές ξεγνοιασιάς που πρόκειται να ζήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετρούν αντίστροφα για την ώρα, που θα εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ, σβήνοντας τις μέρες στο ημερολόγιο για την ώρα των διακοπών σαν φαντάροι που περιμένουν να απολυθούν.

Οι μαθητές έχουν διαγράψει από το μυαλό τους το σχολείο. Οι σχολικές σάκες έχουν μπει βαθιά μέσα στις ντουλάπες και τα παιδιά απολαμβάνουν στιγμές ανεμελιάς με φίλους και συμμαθητές.

Στιγμές στη γειτονιά και στις παραλίες που όσο περνούν τα χρόνια θα αποκτήσουν ολοένα και πιο νοσταλγικό τόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλοκαίρι της Μαρίας Μιχαλακάκου πάντως δεν ήταν έτσι. Ωστόσο ουδόλως ενοχλήθηκε από αυτό το γεγονός. Κι αυτό γιατί το next big thing του παγκόσμιου kick boxιng έβαλε στόχο να… βάψει σε γαλανόλευκο φόντο την κορυφή του κόσμου στο άθλημά της, στην ηλικία των 16 ετών. Και το κατάφερε!

Η νεαρή αθλήτρια των «Fighters Athanasopoulos», που έχει ήδη στην τροπαιοθήκη της 10 πρωταθλήματα Ελλάδας, έλαμψε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα kickboxing της WAKO, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Τζέσολο Λίντο της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα με το πείσμα και την αγωνιστικότητά της και έχοντας πάντα στο πλευρό της τον πατέρα της (σ.σ.: είναι και προπονητής της) Μιχάλη Μιχαλακάκο, στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Μάλιστα με αυτήν την επιτυχία της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σκαρφάλωσε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της WAKO, βλέποντας τις προσπάθειες και τις θυσίες της να ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο.

Η Μαρία Μιχαλακάκου και ο πατέρας της σε αποκλειστική συνέντευξή στο zougla.gr μίλησαν για τον θρίαμβό τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ μας περιέγραψαν όλα όσα συνέβησαν μέχρι να έρθει αυτή η μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

 

«Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που ένιωσα, όταν κατέκτησα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ήταν μαγικά» αναφέρει η 16χρονη kick boxer για το χρυσό στην Ιταλία, τη στιγμή που το πρόσωπό της λάμπει από χαρά.

«Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα πάρω το τρόπαιο. Πίστευα πάρα πολύ σε εμένα. Περισσότερο δυσκολεύτηκα στην προετοιμασία για αυτό το τουρνουά, παρά στους αγώνες» προσθέτει η Μαρία Μιχαλακάκου.

«Θυσίασα όλο μου το καλοκαίρι. Έκανα δύο προπονήσεις την ημέρα, μία το πρωί και το απόγευμα. Έτρωγα όσο έπρεπε, γιατί έπρεπε να προσέξω τα κιλά μου. Δεν με πείραξε όμως καθόλου που έχασα το καλοκαίρι μου. Σημασία έχει αυτό που πέτυχα. Άλλωστε καλοκαίρια θα έχω πολλά να τα απολαύσω» εξομολογείται το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δίπλα της στη συνέντευξη η Μαρία βρίσκεται ο πατέρας της ο οποίος συγκινείται, φέρνοντας και πάλι στο μυαλό του τις ανεπανάληπτες στιγμές που βίωσε εκείνος και η κόρη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιταλίας.

«Οριακά δεν έβαλε τα κλάματα ο μπαμπάς μου» λέει, χαμογελώντας, η 16χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια, με τον Μιχάλη Μιχαλακάκο από τη μεριά του να τονίζει μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη υπερηφάνεια για κάθε γονιό ένα τέτοιο επίτευγμα. Είναι η ανταμοιβή των κόπων της Μαρίας, της προσπάθειάς της. Γιατί για να φτάσεις στο σημείο, να παίξεις σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και μάλιστα να πάρεις την πρώτη θέση, αυτό δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Απαιτούνται τεράστια προσπάθεια και πολλές θυσίες».

Για να έρθει αυτή η επιτυχία πάντως, εκτός από τη μεγάλη προσπάθεια και την προσήλωση της Μαρίας, όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου της, χρειάστηκαν και οικονομικές θυσίες από τους γονείς της.

Σε ερώτηση που κάναμε στον Μιχάλη Μιχαλακάκο για το αν η Πολιτεία έχει σταθεί αρωγός στην πορεία της κόρης του μέχρι την κορυφή του κόσμου το βλέμμα του σκοτεινιάζει.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια στήριξη από την Πολιτεία και αυτό είναι ένα γεγονός που μας λυπεί. Οι γονείς είναι οι μοναδικοί χορηγοί των παιδιών τους, την ώρα που οι απαιτήσεις είναι κυριολεκτικά τεράστιες.

Στην Ελλάδα αν κάποιοι γονείς δεν έχουν κάποια οικονομική δυνατότητα τότε πάρα πολύ δύσκολα κάποιο παιδί θα μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό» εξομολογείται ο πατέρας και προπονητής της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, συμπληρώνοντας:

«Δεν είμαστε πλούσια οικογένεια, βιοπαλαιστές είμαστε, αλλά ευτυχώς είχα την τύχη να μου προσφέρει ο χώρος της εργασίας μου κάποια οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να καλυφθούν μέρος των εξόδων, που είναι τα ταξίδια, η διατροφή των αθλητών, ο εξοπλισμός και άλλα πολλά».

Εντούτοις, παρά τις δυσκολίες που συναντά στον δρόμο της η Μαρία, έχοντας πάντα τη στήριξη του πατέρα της, συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπάει, διακρίνεται σε αυτό και ονειρεύεται ακόμη πιο λαμπρές ημέρες.

«Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο πιο μεγάλος μου στόχος. Θέλω πάρα πολύ να λάβω μέρος σε Ολυμπιάδα. Θα είναι για εμένα μεγάλη τιμή» αναφέρει η παγκόσμια πρωταθλήτρια από το Πέραμα, που, όπως έχει αποδείξει ό,τι βάλει στο μυαλό της το πετυχαίνει!

H κατάταξη της WAKO, στην οποία φιγουράρει πρώτο το όνομα της Μαρίας Μιχαλακάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης