Πραγματοποιώντας ανατροπή απέναντι στον Κάρεν Κατσάνοφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Rotterdam Open, επικρατώντας του Ρώσου με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 5-7).

Με αυτή τη νίκη-πρόκριση ο Έλληνας πρωταθλητής αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ημιτελικά, ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ (νο8 στον κόσμο), ο οποίος επικράτησε πιο δύσκολα απ’ ότι αναμενόταν με 2-1 σετ (7-6(2), 6-7(2), 6-4) του Ζερεμί Σαρντί (νο64 στον κόσμο).

 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος, αφού υπερασπίστηκε το σερβίς του, εν συνεχεία με το πρώτο του break στην αναμέτρηση πήρε προβάδισμα με 2-0 games.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη για τον Έλληνα τενίστα. Κι αυτό γιατί είδε τον αντίπαλό του να τον… πληρώνει με το ίδιο νόμισμα, με τον Ρώσο στη συνέχεια να καταφέρνει με νέο break να κάνει την ολική ανατροπή (3-2).

Στα επόμενα games, παρά την προσπάθεια του «Στεφ», ο Κατσάνοφ κράτησε το σερβίς του και με 6-4 κατέκτησε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με το… μαχαίρι στα δοντια και με δύο breaks κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 5-0, βελτιώνοντας το σερβίς του, μειώνοντας τα λάθη του και αρχίζοντας να ανεβαίνει στο φιλέ.

Στη συνέχεια ο Ρώσος αντέδρασε, μείωσε με break σε 5-3, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το σετ με 6-3, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στα πρώτα τρία games του 3ου σετ οι δύο αντίπαλοι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους, ωστόσο ο Κατσάνοφ με break στο τέταρτο πήρε προβαδισμα με 3-1.

Πάντως σε εκείνο το σημείο αντέδρασε ο Τσιτσιπάς και, απαντώντας στο break του αντιπάλου του, ισοφάρισε σε 3-3.

Ακολούθως το ματς βάδιζε σε τεντωμένο σχοινί (5-5), με τον «Στεφ» να σπάει το σερβίς του αντιπάλου του στο 11ο game, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ (7-5), με το οποίο πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης