Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 16ου «Γκαλά Στίβου Γυναικών», που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου, όπως συμβαίνει εδώ και 16 χρόνια, έχει αρχίσει.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν μία καινοτομία στον τρόπο διεξαγωγής των αγωνισμάτων της φετινής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα το μήκος και το τριπλούν θα γίνουν την ίδια ώρα με τις αθλήτριες των δύο αγωνισμάτων να μετέχουν εναλλάξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις μέχρι τώρα συμμετοχές που έχουν γίνει γνωστές ξεχωρίζουν στο Άλμα σε Μήκος η επανεμφάνιση σε διεθνή αγώνα της Βούλας Παπαχρήστου μετά από ένα χρόνο αποχής, και η εμφάνιση της Γκαμπριέλα Πέτροβα, 2η στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πράγα. Οι δύο αθλήτριες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο τριπλούν, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και άλλες ελπίδες του αγωνίσματος όπως η νεάνιδα Κωνσταντίνα Ρωμαίου.

Στο μήκος η Χάιδω Αλεξούλη, θα προσπαθήσει να «πιάσει» το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, ενώ μετέχουν επίσης η Ρενάτα Μεντγιέσοβα με ατομικό ρεκόρ 6,79μ. και η Γιέλενα Μασινίστοβα, που αποτελεί τη νέα γενιά του άλματος σε μήκος της Ρωσίας με ρεκόρ 6,40μ.

Οι διοργανωτές, όπως συνηθίζουν τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν ενεργοποιήσει το πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθησίας, στο πλαίσιο της σύμπλευσης της αθλητικής με την κοινωνική δράση. Έτσι φέτος ο αγώνας είναι συνδεδεμένος με το Κέντρο ημέρας για το παιδί «Το Λιθαράκι» του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού»,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα
16.10 Ύψος(ΠΚ-Κ-Ν)
16.15 Μήκος (ΠΚ-Κ-Ν)
17.00 Επί κοντώ gala
17.10 100 μ. εμπ. (Κ)
17.15 Υψος gala
17.20 Μήκος gala – Τριπλούν gala
17.25 100μ. εμπ. gala
17.40 50 μ. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΟΦ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (6-7 ΣΕΙΡΕΣ)
18.20 100μ. (ΠΚ-Κ-Ν) (ΣΕΙΡΕΣ)
18.40 100μ. gala

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης