Η Κένυα αντιμετωπίζει και αυτή την πανδημία του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί και εκεί οι μετακινήσεις και μεταξύ άλλων σταμάτησε η λειτουργία και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής των 10.000μ Ρόνεξ Κιπρούτο αποχώρησε πρόσφατα από την προπονητική του βάση στο Ίτεν και επέστρεψε στο σπίτι του στο Κόμπατιτς, μια πόλη νοτιοανατολικά του Ελντορέτ, όπου προσπαθεί να διατηρείται σε καλή κατάσταση, όσο τουλάχιστον μπορεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να οργανώσω μόνος μου την προπόνηση μετά την αποχώρησή μου από το Ίτεν, να προγραμματίσω τα οικονομικά της οικογένειας και να αντιμετωπίσω τις πολλές προκλήσεις, όπως καθημερινά κάνουν οι περισσότεροι από εμάς», δήλωσε στην World Athletics.

«Έκανα προπονήσεις σε γκρουπ σε πρόγραμμα που υποστήριζε οικονομικά η adidas στο Ίτεν και τώρα προπονούμαι μόνος στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Το να πιέζεις τον εαυτό σου μόνο του είναι πιο δύσκολο, οπότε έχουμε προσαρμόσει την προπόνηση σε ένα γενικότερο πρόγραμμα, αντίθετα από μια συγκεκριμένη προετοιμασία».

Ο Κιπρούτο δήλωσε ότι παίρνει οδηγίες προπόνησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αυτές ακολουθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, με δεδομένες τις σημαντικές αλλαγές στο διεθνές αγωνιστικό καλαντάρι, παραδέχεται ότι η εύρεση κινήτρων έχει γίνει μία πρόκληση.

«Δεν έχουμε στόχους και δεν ξέρουμε για ποιον στόχο να προετοιμαστούμε. Αγαπώ το τρέξιμο, έτσι είναι κάτι φυσικό για μένα, αλλά ο επαγγελματικός αθλητισμός, απαιτεί προπόνηση και θυσίες για συγκεκριμένους στόχους και αυτοί οι στόχοι είναι τώρα ανύπαρκτοι. Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να αγωνιστούμε από τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και θα προετοιμαστώ με αυτό στη σκέψη», τόνισε ο Κιπρούτο.

Όσο για την επιστροφή του στο σπίτι, είπε ότι περνά πολλές στιγμές μαζί με την οικογένειά του, κάνοντας κάποιες εργασίες στο κτήμα, τρέχει και κάνει βάρη, ενώ ξοδεύει πολύ περισσότερη ώρα στο κινητό του τηλέφωνο απ΄ ότι συνήθιζε στην περίοδο προετοιμασίας με φουλ προπονήσεις στο Ίτεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης