Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΚΟΕ για το 2020, ύψους 4.626.000 ευρώ, από την γενική συνέλευση της ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/10) στην Αθήνα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, περιμένει να γίνουν πράξη οι διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, για τη θέσπιση νέων, αντικειμενικών κριτηρίων για την επιχορήγηση των ομοσπονδιών. Δεν παρέλειψε, πάντως, να αφήσει αιχμές για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και ιδιαίτερα τον περιορισμό των θητειών των προέδρων, που βεβαίως αφορά άμεσα και τον ίδιο (εφόσον το πλαφόν έχει και αναδρομική ισχύ).

«Πρόκειται για μία γενική συνέλευση που στην ουσία δεν έχει ουσία… Εγκρίνεται από όλους μας ένας προϋπολογισμός που δεν έχει γίνει ποτέ σεβαστός τα τελευταία χρόνια από την Πολιτεία. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μοιράζει τα χρήματα με τον συνήθη τρόπο, ο οποίος δεν είναι καθόλου αξιοκρατικός για τα αθλήματα τα οποία υπηρετούμε. Οι κρατούντες ποτέ δε λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες μας, τις διοργανώσεις που αναλαμβάνουμε, τον όγκο των αθλητών μας, τις 26 Εθνικές ομάδες τις οποίες διατηρούμε. Αυτό λέγεται ίση μεταχείριση;», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα νέα κριτήρια επιχορήγησης των ομοσπονδιών, ο πρόεδρος της ΚΟΕ εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Ίδωμεν και είθε, αυτές είναι οι λέξεις που θέλω να χρησιμοποιήσω. Κρατάω μικρό καλάθι, παρά τις διαβεβαιώσεις των δύο ανδρών (σ.σ. του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη και του γγΑ Γιώργου Μαυρωτά). Μακάρι να αλλάξουν τα δεδομένα και αξιοκρατικά να επιχορηγηθούν οι ομοσπονδίες. Δεν είμαι όμως τόσο αισιόδοξος. Στους τέσσερις μήνες που έχουν προηγηθεί διακρίνω ότι δεν ασχολείται η Πολιτεία με βασικά και κυρίαρχα θέματα του ελληνικού αθλητισμού. Την ενδιαφέρει μόνο ποιος θα είναι πρόεδρος σε κάθε ομοσπονδία και το VAR. Απουσιάζει ο σεβασμός στην προσφορά του καθενός. Στις δημοκρατίες τους αιρετούς τους βγάζει ο λαός, κάτι που η Πολιτεία θέλει να αντιστρέψει», κατέληξε με νόημα ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης