Με τη συμμετοχή 665 αθλητών/τριών από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και το Κόσοβο, διεξάγεται από αύριο έως την Κυριακή το καθιερωμένο μίτινγκ κολύμβησης «Αλεξάνδρεια».

Η φετινή διοργάνωση, η 24η κατά σειρά, θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα, αφού το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου παραδοσιακά διεξάγονταν οι αγώνες, είναι κλειστό λόγω εργασιών. Τα «Αλεξάνδρεια» συνδιοργανώνονται από τον ΠΑΟΚ (εντάσσονται μάλιστα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90 χρόνια του συλλόγου) και την Περιφερειακή Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της ΚΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυριανά αγωνίσματα αρχίζουν στις 5 μ.μ., ενώ το Σαββατοκύριακο οι προκριματικοί αρχίζουν στις 9 π.μ. και οι τελικοί στις 5 μ.μ. το Σάββατο και στις 4 μ.μ. την Κυριακή. Οι επιδόσεις προσμετρώνται ως όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών της Βουδαπέστης και το Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων της Νετάνια, αλλά είναι πολύ δύσκολο να σημειωθούν τόσο αξιόλογοι χρόνοι, δεδομένου ότι οι αθλητές βρίσκονται ακόμη στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο διεξάγονται στη Νίκαια τα «Ιωνίδεια», με διοργανωτή τον Ιωνικό, ενώ στην Τρίπολη θα γίνει το 11ο Κύπελλο του τοπικού ΚΟΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης