Κολύμβηση: Εκτός λίστας Ολυμπιακής πρόκρισης οι εθνικές ομάδες 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών και mixed

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, 17:10
Κολύμβηση: Εκτός λίστας Ολυμπιακής πρόκρισης οι εθνικές ομάδες 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών και mixed

Οι ελληνικές ομάδες 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών και mixed δεν περιλαμβάνονται στις λίστες Ολυμπιακών προκρίσεων στα ομαδικά αγωνίσματα της κολύμβησης, όπως δημοσιεύονται από τη FINA με ημερομηνία ενημέρωσης την 31η Μαϊου, που ήταν και η καταληκτική ημέρα για τις προκρίσεις στις «σκυταλοδρομίες». Οι δύο εθνικές ομάδες πέτυχαν την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του μίτινγκ «Ακρόπολις», χρόνους που τους δίνουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως οι επιδόσεις αυτές δεν έχουν συμπεριληφθεί στις επικαιροποιημένες λίστες της διεθνούς ομοσπονδίας.

Το μίτινγκ «Ακρόπολις» είχε την έγκριση της FINA ως αγώνας κριτήριο για τους Ολυμπιακούς και από την ΚΟΕ τονίζουν ότι απέστειλαν έγκαιρα στη διεθνή ομοσπονδία τα αποτελέσματα της διοργάνωσης. Η 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών πέτυχε χρόνο 3:34.61 και ανέβηκε στην προνομιούχο τέταρτη θέση μεταξύ των χωρών που διεκδικούσαν πρόκριση βάσει επίδοσης, ξεπερνώντας για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου την Ιρλανδία, ενώ η αντίστοιχη mixed «σκυτάλη» τερμάτισε σε 3:45.38 και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της λίστας.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε ομαδικό αγώνισμα του Ολυμπιακού προγράμματος συμμετέχουν 16 χώρες. Οι δώδεκα παίρνουν την πρόκριση βάσει της κατάταξης του αμέσως προηγούμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (στην προκειμένη περίπτωση εκείνου του 2019 στη Γκουανγκζού) και τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια δίνονται βάσει των χρόνων που έχουν επιτευχθεί, στο διάστημα το οποίο ορίζει η FINA ως περίοδο πρόκρισης.

Κανονικά στις λίστες της διεθνούς ομοσπονδίας βρίσκεται φυσικά η ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από το Παγκόσμιο της Γκουανγκζού, όπου κατετάγη 10η.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, 17:12