Με μία λακωνική και τυπική ανακοίνωση, η FINA γνωστοποίησε ότι αποδέχεται την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης, που επέβαλε ποινή οκταετούς αποκλεισμού στον Κινέζο Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Σουν Γιανγκ, για την άρνησή του να συνεργαστεί με ελεγκτές του WADA, μετά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου που έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2018.

Η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου, η αρμόδια επιτροπή της οποίας είχε αρχικά απαλλάξει τον 28χρονο πρωταθλητή, έκανε παρέμβαση υπέρ του Σουν Γιανγκ στο CAS, το δικαστήριο όμως έκανε δεκτή την προσφυγή του Διεθνούς Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ και τιμώρησε τον αθλητή, σε μία απόφαση-σταθμό που αναμένεται να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην ηγεσία της FINA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή της, η διεθνής ομοσπονδία επισημαίνει ότι θα εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του CAS, εν αναμονή ενδεχόμενων νέων δικαστικών εξελίξεων (ο Σουν Γιανγκ ήδη προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας). Παράλληλα, επισημαίνει ότι λαμβάνει υπόψη την ετυμηγορία του CAS σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του Κινέζου Ολυμπιονίκη, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ακυρωθούν τα αποτελέσματά του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού (όπου ο Σουν Γιανγκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. και στα 400μ. ελεύθερο), αφού η ισχύς της ποινής αρχίζει από σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης