Στην οριστική ματαίωση της φετινής σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης σε 25άρα πισίνα προχώρησε η FINA, μετά από εισήγηση της ομάδας εργασίας που παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η διεθνής συνομοσπονδία υγρού στίβου είχε ήδη ακυρώσει τα πρώτα δύο μίτινγκ της σειράς, που επρόκειτο να γίνουν τον Σεπτέμβριο στη Σινγκαπούρη και την πόλη Τζινάν της Κίνας, ενώ σήμερα (17/8) ανακοίνωσε την ματαίωση και των υπολοίπων τεσσάρων αγώνων (Καζάν, Ντόχα, Βερολίνο και Βουδαπέστη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FINA ανακοίνωσε παράλληλα ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2021 θα διεξαχθεί με αγώνες στις έξι προαναφερθείσες πόλεις. Η αρχή θα γίνει το Σεπτέμβριο σε Σινγκαπούρη και Τζινάν (η σειρά των πρώτων δύο μίτινγκ ενδέχεται να αλλάξει), θα ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκοί σταθμοί σε Βερολίνο (1-3 Οκτωβρίου) και Βουδαπέστη (7-9 Οκτωβρίου) και η σειρά θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες στην Ντόχα (21-23 Οκτωβρίου) και το Καζάν (28-30 Οκτωβρίου).

Τα έξι μίτινγκ της επόμενης χρονιάς θα λειτουργήσουν και ως κριτήριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι από τις 13 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης