Καταρρίπτοντας για τρίτη φορά μέσα σε μία ημέρα το πανελλήνιο ρεκόρ, ολοκλήρωσε η Άννα Ντουντουνάκη την προσπάθειά της στα 50μ. πεταλούδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την έβδομη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 25.51, βελτιώνοντας έτι περισσότερο το 25.60 που είχε κάνει πριν περίπου δύο ώρες, στον ημιτελικό. Η 24χρονη Χανιώτισσα πήγε στην πόλη της Σκωτίας με ατομικό -και πανελλήνιο- ρεκόρ 26.24 από πέρυσι, και “κατέβασε” το χρόνο της τρεις φορές: 25.92 στον πρωινό προκριματικό, 25.60 στον απογευματινό ημιτελικό και 25.51 στον βραδινό τελικό.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το φαβορί του αγωνίσματος (εν τη απουσία βεβαίως της ανίκητης Σάρα Σιέστρεμ), η Γαλλίδα Μελανί Ενίκ, η οποία τερμάτισε σε 24.56. Δεύτερη ήταν η συμπατιρώτισσά της Μπερίλ Γκασταλντελό με 24.78, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Δανές Έμιλι Μπέκμαν και Ζανέτ Ότεσεν με χρόνο 25.15.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυριανή (6/12) 3η ημέρα των αγώνων στη Γλασκώβη είναι η σπουδαιότερη για την ελληνική αποστολή. Αφενός ο Απόστολος Χρήστου θα αγωνιστεί στις 20:16 στον τελικό των 100μ. ύπτιο, όπου προκρίθηκε με την έκτη επίδοση των σημερινών ημιτελικών (50.58, πανελλήνιο ρεκόρ) και επιδιώξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Αφετέρου, ο Ανδρέας Βαζαίος αγωνίζεται στα 200μ. μικτή ατομική, αγώνισμα στο οποίο είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο πριν δύο χρόνια στην Κοπεγχάγη και φέτος έχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 53 συμμετεχόντων, με το 1:52.95 που έκανε τον Οκτώβριο στη Νάπολη. Βασικοί αντίπαλοι του Έλληνα πρωταθλητή θα είναι οι Βρετανοί Ντάνκαν Σκοτ και Μαξ Λίτσφιλντ και ο Γερμανός Φίλιπ Χάιντς, που είναι και ο κάτοχος του τίτλου. Οι προκριματικοί θα αρχίσουν στις 12:35 (ο Βαζαίος κολυμπάει στην κεντρική διαδρομή της έκτης και τελευταίας σειράς, ως κάτοχος του καλύτερου χρόνου), ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 19:37.

Στην 3η σειρά του ίδιου αγωνίσματος θα μετάσχει ο Απόστολος Παπαστάμος, ενώ η Άννα Ντουντουνάκη θα αγωνιστεί το πρωί στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα (1η σειρά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης