Ο Στέφανος Δημητριάδης προκρίθηκε στον αυριανό τελικό των 200μ. πεταλούδα και θα είναι ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει στην τελική οκτάδα ενός αγωνίσματος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βερολίνου.

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού τερμάτισε τέταρτος στην πρώτη ημιτελική σειρά με 1:57.03 και πέρασε ως έβδομος στη συνολική κατάταξη, επιτυγχάνοντας τον βασικό στόχο του στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός τελικός στην καριέρα του Δημητριάδη (ήταν όγδοος στο ίδιο αγώνισμα το 2010 στη Βουδαπέστη), ενώ παράλληλα με την επίδοσή του έπιασε και το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, στο Καζάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής έμεινε πολύ πίσω στο πρώτο 100άρι (57.41) και ήταν όγδοος ακόμη και στην τελευταία στροφή των αθλητών, όμως έκανε πολύ δυνατό τελευταίο 50άρι και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της σειράς, παίρνοντας και το εισιτήριο για τον αυριανό (20:02 ώρα Ελλάδας) τελικό.

Στη δεύτερη ημιτελική σειρά συμμετείχε ο Κώστας Μαρκόζης, ο οποίος έμεινε όγδοος και 16ος στο σύνολο με 1:58.89, έχοντας όμως ήδη πετύχει από το πρωί τον στόχο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίος των ημιτελικών ήταν -όπως και το πρωί- ο Δανός Βίκτορ Μπρόμερ με 1:55.55, ενώ ο Πολωνός Πάβελ Κορζενιόβσκι (τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης), που στα προκριματικά είχε δείξει να δυσκολεύεται, πέρασε δεύτερος με 1:56.43.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης