Αναχώρησε σήμερα -μέσω Μονάχου- για το Πόζναν της Πολωνίας η αποστολή της εθνικής ομάδας κωπηλασίας που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή (29/5) και ολοκληρώνεται την Κυριακή (31/5).

Την ελληνική αποστολή αποτελούν 15 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 8 πληρώματα, καθώς επίσης τέσσερις προπονητές, οι Τζιάνι Ποστιλιόνε, Τόλης Παλαιοπάνος, Χρόνης Βλασταρίδης, Παναγιώτης Ζυγούρας, ο γιατρός Γιάννης Χρηστογιάννης, η προϊσταμένη των διοικητικών υπηρεσιών της ΕΚΟΦΝΣ, Λία Τρίκα, ενώ αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου, στην Ελλάδα μέσω Μονάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συμμετοχή των ελληνικών πληρωμάτων στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα του Πόζναν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τόλης Παλαιοπάνος, τόνισε: «Τα περισσότερα πληρώματα που θα αγωνιστούν αποτελούν ένα «πάντρεμα» παλιών και νέων αθλητών.

Από αυτά τα νέα πληρώματα περιμένουμε να πάρουμε ένα πολύ ενδιαφέρον δείγμα γραφής για το μέλλον. Τα δυο διπλά ελαφρά σκιφ των ανδρών και γυναικών, καθώς και το διπλό, το βαρύ, των γυναικών ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Από εκεί και πέρα τα πληρώματα που έχουν ήδη μια πορεία, όπως η τετράκωπος άνευ των ανδρών, θα δώσουν ένα δυνατό τεστ, προκειμένου να δούμε σε τί κατάσταση βρίσκονται.

Συνολικά, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, πολύ προπονημένη, αλλά και καταπονημένη. Αυτές τις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πιστεύω ότι θα βελτιώσουμε κατά ένα 20-30% και την ταχύτητά μας, ώστε να πάμε απόλυτα έτοιμοι στον αγώνα. Γενικά, είμαι αισιόδοξος για την παρουσία μας στους τελικούς της Κυριακής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Όλοι οι τελικοί της Κυριακής θα μεταδοθούν απευθείας από την τηλεόραση της NERIT PLUS.

Αναλυτικά τα ελληνικά πληρώματα:

ΑΝΔΡΕΣ

Σκιφ: Λευτέρης Κόνσολας (ΝΑΟΣ)

Σκιφ ελ βαρών: Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ)

Διπλό σκιφ ελ βαρών: Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟΛ)-Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ)

Δίκωπος άνευ ελ βαρών: Γιώργος Κόνσολας (ΝΑΟΣ)-Γιάννης Πέτρου (ΙΟΘ)

Τετράκωπος άνευ: Γιάννης Τσίλης (ΝΟΙ)-Διονύσης Αγγελόπουλος (ΟΣΦΠ)-Γιώργος Τζιάλλας(ΝΟΙ)-Γιάννης Χρήστου (ΝΟΚ)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σκιφ ελ βαρών: Θωμαή Εμμανουηλίδου (ΝΟΚ)

Διπλό σκιφ ελ βαρών: Αμαλία Τσιάβου (ΝΟΙ)-Γεωργία Δημάκου (ΝΑΣ)

Διπλό σκιφ: Κατερίνα Νικολαΐδου (ΝΟΚατ)-Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης