Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η εθνική ομάδα κωπηλασίας αναχώρησε την Τετάρτη (7/10) για το Πόζναν της Πολωνίας. Εννέα αθλητές και αθλήτριες, έξι συνολικά πληρώματα θα διεκδικήσουν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον τελευταίο διεθνή αγώνα της χρονιάς που λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είχε αναβληθεί την περασμένη Άνοιξη. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της εθνικής θα έχουν τη δυνατότητα για ένα ιδανικό τεστ πριν τη διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους αθλητές και τις αθλήτριες θα συνοδεύουν οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Τζιάνι Ποστιλιόνε, Τόλης Παλαιοπάνος και Γιώργος Φώτου, ο γιατρός της Ομοσπονδίας Γιάννης Χριστογιάννης, η φυσικοθεραπεύτρια Ιωάννα Φούκα, ενώ αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Βασίλης Πολύμερος.

Με εξαίρεση τον Στέφανο Ντούσκο και τη Ζωή Φίτσιου που ανήκουν αποκλειστικά στην κατηγορία ανδρών/γυναικών και θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά φέτος σε διεθνείς αγώνες, οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες ανήκουν στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων και ανδρών/γυναικών Κάτω των 23 έχοντας φέρει μετάλλια στα αντίστοιχα ηλικιακά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα φέτος.

Συνολικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών του Πόζναν θα πάρουν μέρος 570 αθλητές από 31 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει την Τετάρτη 7/10 και τους αθλητές θα συνοδεύουν οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Τζιάνι Ποστιλιόνε, Τολης Παλαιοπάνος και Γιώργος Φώτου, ο γιατρός της Ομοσπονδίας Γιάννης Χριστογιάννης, η φυσικοθεραπεύτρια Ιωάννα Φούκα ενώ αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Βασίλης Πολύμερος.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, της Κυριακής (11/10), όταν και διεξάγονται οι τελικοί θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤSPORTS.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν οι εξής αθλητές και αθλήτριες:

Σκιφ (α): Στέφανος Ντούσκος

Σκιφ ελαφρών βαρών(α): Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου (α): Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος

Σκιφ (γ): Αννέτα Κυρίδου

Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (γ): Ζωή Φίτσιου-Ευαγγελία Αναστασιάδου

Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου (γ): Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης