Παρουσία σε πέντε τελικούς θα έχει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 που διεξάγεται στο Ντούισμπουρκ. Το απόγευμα του Σαββάτου (5/9), στον τελικό του αγωνίσματός τους προκρίθηκαν δύο ακόμη ελληνικά πληρώματα. Οι Χριστίνα Μπούρπου και Μαρία Κυρίδου στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου και οι Σοφία Θεοχάρη και Άσπα Χριστοδουλίδη στο διπλό σκιφ.

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου (5/9) το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματός τους είχαν «σφραγίσει» τρία πληρώματα. Οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης-Ζήσης Μπουκουβάλας-Θανάσης Παλαιοπάνος στην τετράκωπο, η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελαφρών βαρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άπιαστες οι Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου πήραν τη πρώτη θέση και με διαφορά στον επαναληπτικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου και έγιναν το 4ο ελληνικό πλήρωμα που εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 στο Ντούισμπουργκ. Οι δυο αθλήτριες του ΝΟΘ δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από τις αντιπάλους τους και με χρόνο 7.40.23 πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (6/9).

Αντίθετα, εκτός μεγάλου τελικού έμειναν στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών οι Στέφανος Καπάκογλου και Θόδωρος Λαπίκωφ. Το ελληνικό πλήρωμα μέχρι τα μισά της κούρσας βρισκόταν μέσα στις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στο τελικό, αλλά έπεσαν 3οι τελικά στον τερματισμό με 7.09.53 πίσω από τη Γερμανία (7.00.4) και τη Λιθουανία (7.03.04) και θα αγωνιστούν στον «μικρό τελικό» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 23.

Εξαιρετική κούρσα πραγματοποίησαν και τα κορίτσια του διπλού σκιφ και ακόμη ένας τελικός (ο 5ος) για την Ελλάδα. Οι Σοφία Θεοχάρη-Άσπα Χριστοδουλίδη αφού ξεχώρισαν από την αρχή του επαναληπτικού μαζί με τις Ολλανδέζες πάλεψαν για την τιμητική πρώτη θέση, αφού ουσιαστικά η πρώτη διάδα που έδινε το εισιτήριο για το τελικό τις ενδιέφερε, για να τη χάσουν στο φώτο φινις κερδίζοντας, όμως την πολυπόθητη παρουσία τους στα 6 κορυφαία πληρώματα του αγωνίσματος. Χρόνος για τις Ελληνίδες (7.37.71) και για τις Ολλανδέζες (7.37.65).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών, οι Δημήτρης Στασινός και Γιώργος Μακρυγιάννης πήραν την 4η θέση στον επαναληπτικό τερματίζοντας σε 7.02.13 και θα αγωνιστούν στον ημιτελικό Γ-Δ

Τη Κυριακή (6/9) οι ημιτελικοί ξεκινούν στις 09:30, οι «μικροί τελικοί» στις 11.15 και οι τελικοί στις 12.17 ώρες Ελλάδας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης