Το πρώτο επίσημο και δυνατό τεστ ενόψει των διοργανώσεων που θα κρίνουν τα πρώτα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελεί για τα ελληνικά κουπιά η 29η Διεθνής Ρεγκάτα «Paolo d’Aloja» στη λίμνη Πιεντιλούκο της Ιταλίας.

Από αύριο (10/4) και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα (12/4), «ρίχνονται στη μάχη» της διοργάνωσης 19 Έλληνες κωπηλάτες και κωπηλάτριες. Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε, και οι συνεργάτες του ομοσπονδιακοί τεχνικοί βρίσκονται ήδη από χθες στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, εκτός του Ποστιλιόνε, ο οποίος είναι και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, στην Ιταλία ταξίδεψαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος, Χρόνης Βλασταρίδης και Κώστας Κοντομανώλης. Συνολικά στη διεθνή ρεγκάτα του Πιεντιλούκο θα πάρουν μέρος 191 πληρώματα από 25 χώρες όλου του κόσμου.

Αναφορικά στο πρόγραμμα των αγώνων, αύριο (10/4) το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά για τους τελικούς του Σαββάτου (πρωί 11/4) και το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι προκριματικοί για τους τελικούς της Κυριακής (πρωί 12/4).

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν στη Διεθνή Ρεγκάτα του Πιεντιλούκο είναι οι εξής: Γιάννης Χρήστου (NOK), Γιώργος Τζιάλλας (NOI), Γιάννης Τσίλης (NOI), Διονύσης Αγγελόπουλος (OΣΦΠ), Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟΛ), Γιώργος Κόνσολας (ΝΟΣαλ), Βασίλης Αγγελόπουλος (ΟΣΦΠ), Γιάννης Πέτρου (ΙΟΘ), Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ), Κωνσταντίνος Βαρδάκας (ΝΟΙ), Γιάννης Καλανδαρίδης (ΟΕΑΝΑΒ), Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ), Κατερίνα Νικολαΐδου (ΝΟΚατ), Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ), Τσιάβου Αμαλία (ΝΟΙ), Παρασκευή Γιάννου (ΝΟΘ), Εμμανουηλίδου Θωμαή (ΝΟΚ), Πέργουλη Μαρία (ΝΟΘ), Ζέρβα Κατερίνα (ΝΟΙ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες κωπηλάτες θα πάρουν μέρος στα παρακάτω αγωνίσματα (τα τελικά πληρώματα θα καθοριστούν στην Ιταλία):

ΑΝΔΡΕΣ: Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου, τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου, διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, δίκωπος άνευ ελαφρών βαρών εφήβων, σκιφ ελαφρών βαρών

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Σκιφ, διπλό σκιφ, διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, διπλό σκιφ ελαφρών βαρών νεανίδων, σκιφ ελαφρών βαρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης