Κωπηλασία: Στο Βαρέζε τέσσερα πληρώματα για ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Τόκιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 18:12
Κωπηλασία: Στο Βαρέζε τέσσερα πληρώματα για ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Τόκιο

Με τέσσερα πληρώματα αναχωρεί την Παρασκευή (2/4) στις 12:30 το μεσημέρι, η εθνική ομάδα κωπηλασίας, για το Βαρέζε, όπου τα ελληνικά «κουπιά» θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ιταλική Ρεγκάτα του Βαρέζε, αποκλειστικά για χώρες της Ευρώπης, θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 7 Απριλίου και θα αποτελέσει την προτελευταία ευκαιρία για να βρεθούν τα πληρώματα στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι. Αρχηγός αποστολής της εθνικής ομάδας στο Βαρέζε είναι ο έφορος εθνικών ομάδων και δύο φορές Ολυμπιονίκης, Βασίλης Πολύμερος.

Τα τέσσερα ελληνικά πληρώματα αποτελούνται από 6 αθλητές και αθλήτριες, ενώ συνολικά στη Ρεγκάτα του Βαρέζε θα πάρουν μέρος 67 κωπηλάτες και κωπηλάτριες από 22 χώρες της Ευρώπης. Μόνο ο πρώτος από κάθε αγώνισμα εξασφαλίζει την πρόκριση στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Το... αρνητικό όμως είναι, βάσει συστήματος προκρίσεων πως ακόμη κι αν όλα τα ελληνικά πληρώματα τερματίσουν σε θέσεις πρόκρισης για το Τόκιο, μόνο ένα ελληνικό πλήρωμα θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βάσει της κατάταξης της Ελλάδας στην Ευρώπη, δηλαδή από τη συγκεκριμένη ρεγκάτα δικαιούται από τη FISA μόνο ένα πλήρωμα την πρόκριση για το Τόκιο.

Εάν καταφέρει μόνο το ένα από τα τέσσερα ελληνικά πληρώματα να μπει στην... τροχιά των «εισιτηρίων», θα είναι αυτό που θα πάει αυτόματα.

Αν πλασαριστούν σε θέσεις πρόκρισης περισσότερα ελληνικά πληρώματα στο Βαρέζε, τότε θα κληθεί η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) να επιλέξουν σε ποιο από όλα θα δοθεί το «εισιτήριο» από την Ευρωπαϊκή ρεγκάτα πρόκρισης του Βαρέζε.

Την μία, λοιπόν πρόκριση, μέσω της Ρεγκάτας του Βαρέζε θα διεκδικήσουν για τα ελληνικά «κουπιά» ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ (προκρίνονται οι 3 πρώτοι), η Αννέτα Κυρίδου στο σκιφ (προκρίνονται οι 3 πρώτες), οι Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (προκρίνονται τα δυο πρώτα πληρώματα) και οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Σταύρος Σουλαρίκας στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Τα κριτήρια της επιλογής (σε περίπτωση που χρειαστεί) θα τα γνωρίζουν τα σωματεία και οι αθλητές πριν την έναρξη του αγώνα στο Βαρέζε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 18:22