Η Βούλα Κοζομπόλη, η αθλήτρια που έχει συνδέσει το όνομά της άρρηκτα με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι και η εκπρόσωπός τους στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης, μετά τη νίκη της στην εκλογική διαδικασία, αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις που δημιουργούνται και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει ακόμα περισσότερο τους αθλητές και παράλληλα θα συνεισφέρει στην προώθηση των Ολυμπιακών αξιών.

Αναλυτικά η δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους Έλληνες Olympians που συμμετείχαν στη χτεσινή εκλογική διαδικασία για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η εκλογή μου στην ΕΟΕ είναι πολύ τιμητική και αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μου όλα αυτά τα χρόνια αλλά και μεγάλη δέσμευση για την περαιτέρω στήριξη, ενδυνάμωση όλων των αθλητών μας και την προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος, της Ολυμπιακής παιδείας και των Ολυμπιακών αξιών. Η πρώτη εκλογή εκπροσώπου της ΕΣΟΑ στην ΕΟΕ είναι γεγονός και έρχεται να επιβεβαιώσει την τάση που υπάρχει διεθνώς (ΔΟΕ, Παγκόσμιες Ομοσπονδίες κ.λπ.), με τους αθλητές να καταλαμβάνουν συνεχώς περισσότερες θέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων στον αθλητισμό. Να τονίσω επίσης ότι ήδη άλλοι 3 συνάδελφοι (Πύρρος Δήμας άρση βαρών, Στέφανος Χανδακάς ιστιοπλοΐα και Νίκος Ξυλούρης κολύμβηση) εκλέχτηκαν στις πρόσφατες εκλογές των Ομοσπονδιών ως εκπρόσωποι στην ΕΟΕ, τους οποίους και συγχαίρω θερμά. Η φωνή των αθλητών γίνεται ολοένα και πιο δυνατή! Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιούς μου Λευτέρη Πετρούνια, Χρύσα Μπισκιτζή και Αλέξανδρο Νικολόπουλο για την άψογη διαδικασία στην οποία και εκείνοι συνέβαλαν να τηρηθεί, η οποία ανέδειξε τόσο το ευ αγωνίζεσθαι που οι Έλληνες Συμμετάσχοντες σε Ολυμπιακούς αγώνες πρεσβεύουμε, όσο και τους στενούς δεσμούς που όλοι έχουμε μεταξύ μας.

Κατά την εκλογική διαδικασία τα μέλη της ΕΣΟΑ ψήφισαν από τους τόπους διαμονής τους ανά την Ελλάδα διαδυκτιακά. Η Κοζομπόλη εξελέγη εκπρόσωπος στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ΕΟΕ με 145 ψήφους, έναντι 67 του Λευτέρη Πετρούνια (Eνόργανη Γυμναστική), 16 της Χρύσας Μπισκιτζή (Kωπηλασία) και 7 του Αλέξανδρου Νικολόπουλου(Μοντέρνο Πένταθλο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης