Επέστρεψε από την Μασσαλία η δεκαμελής ελληνική αποστολή, που πήρε μέρος στο διεθνές σε μίτινγκ κολύμβησης της σειράς «Golden Tour Camille Muffat» της γαλλικής ομοσπονδίας. Τα προβλήματα στην προετοιμασία και η έλλειψη αγώνων ήταν φανερή για τους περισσότερους Έλληνες αθλητές, υπήρξαν όμως και ενθαρρυντικές εμφανίσεις, όπως αυτή του Βαγγέλη Μακρυγιάννη, ο οποίος έπιασε στα 100μ. ύπτιο το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Σίγουρα, όμως, πρωταγωνιστής από ελληνικής πλευράς ήταν ο Απόστολος Χρήστου. Όχι τόσο για τα τρία μετάλλια που πήρε στα αγωνίσματα του υπτίου, με ικανοποιητικές για την εποχή επιδόσεις, όσο για το σπουδαίο ατομικό ρεκόρ που πέτυχε στα 100μ. ελεύθερο (48.89), με το οποίο έγινε ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής, μετά τον Κριστιάν Γκολομέεβ, που «κατεβαίνει» τα 49 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σημασία που έχει αυτή η επίδοση για την εθνική ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο (η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο), στάθηκε με δηλώσεις του ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Νίκος Κραουνάκης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός του Απριλίου θα καταστεί δυνατή η διεξαγωγή κάποιου αγώνα στην Ελλάδα, ενώ απηύθηνε έκκληση να «ανοίξουν» οι προπονήσεις και για τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κραουνάκη στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Γνωρίζαμε ότι το μεγάλο διάστημα αποχής από τους αγώνες θα επηρέαζε τα παιδιά. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα της Μασσαλίας, για άλλους περισσότερο και για άλλους λιγότερο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν αναμφίβολα ο Απόστολος Χρήστου, με την πολύ σπουδαία επίδοση που πέτυχε στα 100 ελεύθερο, 48.89, ένας χρόνος που μαρτυρά την πολύ ποιοτική ομάδα που έχουμε στα 4Χ100 ελεύθερο. Πολύ καλές ήταν επίσης οι επιδόσεις του Απόστολου στα αγωνίσματα του υπτίου, εκεί όπου ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε την ποιότητά του. Εκφράζω την ελπίδα ότι μέσα στον Απρίλιο θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε αγώνες και στην Ελλάδα έτσι ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας για την καλύτερη δυνατή προπαρασκευή τους εν όψει των σπουδαίων διοργανώσεων που ακολουθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι αυτό το χρονικό διάστημα οι περισσότερες χώρες λειτούργησαν κανονικά την κλασική κολύμβηση, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου υπήρξε παντελής έλλειψη αγώνων και είχαμε ελλιπείς προπονήσεις, εκτιμώ ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Βουδαπέστης η Ελλάδα θα μπορέσει να δείξει την ποιότητά της.

Για μια ακόμη φορά όμως, θα ήθελα να τονίσω ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η επανεκκίνηση των προπονήσεων στις ακαδημίες και στις ηλικίες 13 και 14 ετών, εκεί όπου χτυπάει καρδιά της ελληνικής κλασικής κολύμβησης. Έχουμε χάσει φουρνιές παιδιών τα δύο τελευταία χρόνια και δεν γνωρίζουμε πόσα από αυτά τα παιδιά θα επιστρέψουν στο κολυμβητήριο μετά από αυτή την καταστροφή. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς την λειτουργία τους μεγιστοποιεί το πρόβλημα και η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης