Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη μέρα του «30ου Κυπέλλου Ακρόπολις» στη σπάθη γυναικών. Οι Ελληνίδες που έλαβαν μέρος έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις και δύο εξ αυτών προκρίθηκαν στους «64» του τουρνουά.

Η Ζωή Βάχλας και η Θεοδώρα Γκουντούρα εξασφάλισαν το εισιτήριο για το ταμπλό και με την Βάσω Βουγιούκα που έχει πάρει την απευθείας πρόκριση θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις μία ήττα γνώρισε στον όμιλό της η Ζωή Βάχλας, η οποία πήρε απευθείας την πρόκριση, ενώ για ένα μόλις πόντο δεν τελείωσε το πουλ αήττητη! Συγκεκριμένα ηττήθηκε στο τελευταίο της παιχνίδι από Γουν Γισού από την Κορέα με 5-4, ενώ νωρίτερα είχε επιβληθεί των Χερέρα Μαρτίνεζ (Βενεζουέλα) με 5-1, Βουντιάβ Σάουσεν (Γαλλία) με 5-4, Πέντεν Μπριγκίτα (Ουγγαρία) με 5-0, Παμάνσα Ντιάνα (Καζακστάν) 5-2 και Ζονγκ Γιουτούνγκ (Κίνα) 5-0.

Στη συνέχεια η Θεοδώρα Γκουντούρα σημείωσε τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες στον όμιλο. Επιβλήθηκε της Σκάρλες Σουάρεζ (Βενεζουέλα) με 5-3, της Νόρα Γκαράμ (Ουγγαρία) με 5-4 και της Αγιάκα Μουκάε (Ιαπωνία) με 5-3.

Στο πρώτο νοκ άουτ επιβλήθηκε δύσκολα της Φατιμά Τομπάρ (Ελ Σαλβαδόρ) με 15-13 και βρέθηκε στο παιχνίδι πρόκρισης για το ταμπλό με αντίπαλη την Μπενετέντα Μπαλντίνι. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε μία σπουδαία αθλήτρια από την Ιταλία δεν της άφησε κανένα περιθώριο και πήρε τη σπουδαία νίκη- πρόκριση με 15-11.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο στις 09:30 αρχίζουν τα νοκ άουτ και στις 16:30 είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης