Η Χριστίνα Λιναρδάτου ή Christina «Medusa» Linardatou Duran κατέκτησε τη ζώνη της WBO, ενώ μία εβδομάδα μετά βρέθηκε στους τέσσερις κορυφαίες πυγμάχους του πλανήτη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε για την επιτυχία και τις διακρίσεις της.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Χριστίνα, βρίσκεσαι πλέον στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να πω κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι του αθλήματος! Κατ’ αρχάς, θέλω να διευκρινίσω κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος. Ο Παγκόσμιος Τίτλος στην Επαγγελματική Πυγμαχία σε κάθε κατηγορία βάρους διαιρείται σε τέσσερις βασικές και κορυφαίες ομοσπονδίες παγκοσμίως, την WBC, WBO, WBA και IBF. Η κάθε ομοσπονδία έχει τα δικά της rankings, τα οποία αλληλεπιδρούν με τα rankings των υπόλοιπων τριών ομοσπονδιών.

Αυτό σημαίνει ότι βρίσκομαι στη Νο1 θέση της WBO για την παγκόσμια κατάταξη. Αντίστοιχα για την WBC είναι η Jessica McCaskill, για την WBA η Anahi Esther Sanchez και για την IBF η Victoria Noelia Bustos.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το αναφέρω γιατί, όπως είπες και εσύ αλλά και έχει αναφερθεί σε πολλά δημοσιεύματα, ότι έχω την 4η θέση παγκοσμίως. Όμως, αυτή η διάκριση προκύπτει από την κρίση του BOXREC, το οποίο είναι ένα έγκριτο site για τα rankings της πυγμαχίας, όπου με βάση τους αγώνες του κάθε αθλητή και τον βαθμό δυσκολίας των αντιπάλων του δημοσιεύει μια ανάλογη βαθμολογία.

Η κατάταξη που δημοσιεύει το site αυτό είναι εν μέρει σωστή με βάση τα προηγούμενα στοιχεία, αλλά η ουσία είναι ότι τα αληθινά rankings ορίζονται από την κάθε ομοσπονδία ξεχωριστά και αυτό έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία. Κατακτώντας λοιπόν την 1η θέση στα rankings της WBO με κάνει να νιώθω ικανοποίηση για όλες τις θυσίες και τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει τα τελευταία 10 χρόνια. Παράλληλα, είμαι πολύ χαρούμενη που ένας τόσος σημαντικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Η WBO ήρθε και θα μείνει για πολύ καιρό στην Ελλάδα!

-Πώς λοιπόν γίνεται ένας πυγμάχος Νο1 στην κατηγορία του;

Το απόλυτο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης προκύπτει όταν ένας αθλητής θα κατακτήσει τους Παγκόσμιους Τίτλους και των τεσσάρων Ομοσπονδιών στην κατηγορία του, το λεγόμενο Unification. Τρανό παράδειγμα είναι η Cecilia Braekhus, η οποία είναι κάτοχος και των τεσσάρων ζωνών και θεωρείται Undisputed στην κατηγορία της εδώ και πολλά χρόνια. Για να οριστεί λοιπόν, με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, ποιος είναι πραγματικά ο καλύτερος πυγμάχος, θα πρέπει να αναμετρηθούν μεταξύ τους οι κάτοχοι των ζωνών και να γίνει το Unification που προανέφερα.

-Ποια είναι τα πλάνα από εδώ και στο εξής;

Αυτήν τη στιγμή το team μου δουλεύει με στόχο την κατάκτηση και των υπολοίπων τριών ζωνών της κατηγορίας μου. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, θα έχουμε πολύ δυνατούς αγώνες στο μέλλον.

-Δηλαδή, θα σε ξαναδούμε να αγωνίζεσαι στην Ελλάδα;

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Έχω υπογράψει με το Ελληνικό Promotion το Perseas Empire Promotions για τα επόμενα πέντε χρόνια, το οποίο άρχισε να δραστηριοποιείται ήδη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, διοργανώνοντας πυγμαχικά event υψηλού επιπέδου, για παγκόσμιους τίτλους με αθλητές υψηλού κύρους. Θέλω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα, διότι δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα για έναν αθλητή να έχει τον κόσμο του, να τον εμψυχώνει και να υποστηρίζει την προσπάθειά του, με αποτέλεσμα να κάνει το έργο του πιο εύκολο.

-Πιστεύεις ότι το ελληνικό κοινό είναι έτοιμο για κάτι τόσο μεγάλο που μας προανέφερες;

Αν κρίνω από αυτό που βίωσα στις 24 Μαρτίου στο ΔΑΪΣ, βλέποντας έκπληκτη ένα κοινό εκστασιασμένο να είναι στον αέρα και να ζητωκραυγάζει, κατάλαβα ότι οι Έλληνες φίλαθλοι της πυγμαχίας όχι μόνο είναι έτοιμοι, αλλά ανυπομονούσαν να δουν αγώνες σαν και αυτόν εδώ και χρόνια! Ήρθε η ώρα η πυγμαχία να επιστρέψει στον θρόνο της! Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία, μιας και έχω κατορθώσει να κατακτήσω έναν παγκόσμιο τίτλο και πάνω σε αυτό να γίνουν μεγάλα show και να χτιστεί κάτι δυνατό για το μέλλον.

-Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους αθλητές και αθλήτριες της πυγμαχίας;

Θέλω να πω σε όλους τους Έλληνες πυγμάχους ότι πλέον είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τους στόχους τους στον χώρο της επαγγελματικής πυγμαχίας στην Ελλάδα, διότι τώρα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να συμβεί κάτι τέτοιο. Με την Ελληνική Επαγγελματική Ομοσπονδία (ΣΕΠ) του κ. Γιώργου Στεφανόπουλου, με διοργανώτριες εταιρείες όπως το Perseas Empire Promotions και με manager αθλητών όπως ο Brian Cohen ο κάθε αθλητής μπορεί να έχει την ευκαιρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά και αφοσίωση! Hard Work and dedication.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης