Ήττα – αποκλεισμός στα ημιτελικά του Όπεν του Βερολίνου για την Μαρία Σάκκαρη, όπου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπελίντα Μπέντσιτς (Νο17 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο 8 στο κυρίως ταμπλό) από την Ελβετία.

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε πραγματοποιώντας έναν συγκλονιστικό ημιτελικό κόντρα στην Μπελίντα Μπέντσιτς (Νο17), με την Ελβετή να επικρατεί με ανατροπή 2-1 (6-7, 6-4, 6-4), αποκλείοντας την Ελληνίδα πρωταθλήτρια από το Open του Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1ο σετ

Με δυναμικό ξεκίνημα και δύο σερί άσους, η Μαρία Σάκκαρη υπερασπίστηκε εύκολα το σερβίς της (0-1), κάνοντας μάλιστα το break στο πρώτο service game της Μπέντσιτς, η οποία δεν μέτρησε καν πόντο στο 2ο game.

Μετά από ένα χρονοβόρο 4o game, όπου το πλεονέκτημα άλλαζε συνεχώς «χέρια», η Ελβετή κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Αρχικά, η Σάκκαρη κατάφερε να γυρίσει «τούμπα» το game από το 40-0 και παρά το γεγονός ότι το πάλεψε δεν κατάφερε να επεκτείνει το προβάδισμά της και να κρατήσει το σερβίς της.

Από εκεί κι έπειτα, η Σάκκαρη έχασε εντελώς το ρυθμό της με αποτέλεσμα η Μπέντσιτς να το εκμεταλλευτεί, να κρατήσει το δικό της σερβίς, να «σπάσει» της αντιπάλου της και μάλιστα να περάσει μπροστά με 3-2 games.

Break στο break στα τελευταία τρία game και η Σάκκαρη τελικά ισοφάρισε σε 3-3, παίρνοντας στη συνέχεια εκ νέου κεφάλι στο σετ (4-3).

Το 8ο και το 9ο game κύλησαν πιο ομαλά και χωρίς το ένα break πάνω στο άλλο, με της δύο παίκτριες να κατακτούν από ένα και τη Σάκκαρη να φτάνει στο 5-4. Η Μπέντσιτς δεν άργησε να ισοφαρίσει (5-5), αλλά και πάλι το πλεονέκτημα πήγε στην Μαρία (6-5).

Η ισοφάριση της Ελβετής (6-6), το ματς πήγε σε τάι μπρέικ και η Σάκκαρη με (8-6 στο τάι μπρέικ, 7-6 στα games) πήρε το πρώτο σετ (1-0) μετά από σχεδόν 1 ώρα και 15 λεπτά παιχνιδιού.

2ο σετ

Ισορροπημένα ήταν τα games στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Οι δύο παίκτριες μοιράστηκαν από δύο games (2-), με την καθεμία να διατηρεί το σερβίς της.

Το παιχνίδι είχε τον ίδιο ρυθμό μέχρι και το 4-4 με Σάκκαρη και Μπέντσιτς να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Η Ελβετή πολύ εύκολα έκανε το 5-4. Στο τελευταίο game η Σάκκαρη έσβησε τέσσερα break point της Ελβετής, όμως η Μπέντσιτς εκμεταλλεύτηκε το πέμπτο πλεονέκτημα για να κάνει το πρώτο break point στο 2ο σετ.

3o σετ

 

 

Η Μπέντσιτς ξεκίνησε δυναμικά το σετ ωστόσο η Σάκκαρη ακολουθούσε. Ίδια εικόνα παρουσίασε και το 3ο σετ, με τις δυο τενίστριες να εναλλάσσονται στις κατακτήσεις games. 

Στο 5ο game παρά το γεγονός ότι η Σάκκαρη μπήκε δυναμικά με 40-15 έχοντας την ευκαιρία να προηγηθεί, η Ελβετή δεν τα παράτησε κι έκανε το 3-2.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμεινε συγκεντρωμένη στο 10ο game έσβησε τρία Match point, αλλά η Μπέντσιτς κατέκτησε το 2ο σετ και για δεύτερη διαδοχική χρονιά θα βρεθεί στον τελικό του Open στο Βερολίνο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης