Νικηφόρα «πρεμιέρα» για το 3ο Major της χρονιάς, το Wimbledon, πραγματοποίησε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Αυστραλιανή και Νο 572 του κόσμου, Ζόι Χάιβς.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, No 5 στον κόσμο, ξεκίνησε την αναμέτρηση με μεγάλη άνεση, κατακτώντας το 1ο σετ με το συντριπτικό 6-1 στα games και τη Χάιβς ανήμπορη να αντιδράσει. Η Μαρία χρειάστηκε μόλις 25 λεπτά για να πάρει το σετ, έχοντας 2 άσους και 8 winners, μαζί με 7 αβίαστα λάθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρία με φόρα από το πρώτο σετ πήρε εύκολα το πρώτο game του 2ου σετ με τριπλό σετ πόιντ. Αμέσως ήρθε και ένα ακόμη break και μάλιστα με επιστροφή winner, για να φτάσει στο 3-0 άνετα στο δικό της σερβίς.

Η Αυστραλιανή τενίστρια, παρά τον τραυματισμό της στον προσαγωγό -και την προσωρινή διακοπή για να δεχθεί ιατρική φροντίδα-, αντιστάθηκε κυρίως με το δυνατό σερβίς της, υποχρεώνοντας τη Σάκκαρη σε αρκετά αβίαστα λάθη.

Ο τραυματισμός της Χάιβς μείωσε ακόμα περισσότερο τις αντιστάσεις, ωστόσο έβγαλε μαχητικότητα απέναντι στο Νο 5 και μείωσε σε 5-4 με διαδοχικά κερδισμένα games.

Υπέκυψε ωστόσο στην ανωτερότητα της Ελληνίδας, η οποία ανέβασε ξανά την απόδοσή της και πήρε με δυναμισμό αυτό που ήθελε χάρη στο 6-4.

Πλέον, η Σάκκαρη ανέβηκε το πρώτο σκαλοπάτι για την πορεία της στο Wimbledon και πήρε το εισιτήριο για τον β’ γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σάβιλ (Αυστραλία, Νο 98) και Τόμοβα (Βουλγαρία, Νο 112).

Το παιχνίδι

1ο σετ

Με φόρα μπήκε στα δύο πρώτα games η Μαρία Σάκκαρη και χωρίς να χάσει πόντο έκανε γρήγορα και εύκολα το 2-0 κόντρα στη Χάιβς. Μάλιστα, έπρεπε να φτάσει στο 3ο game -το οποίο κατέκτησε η Αυστραλιανή- για να χάσει πόντο έπειτα από δικό της λάθος, καθώς το μπάκχαντ που επιχείρησε έμεινε στο φιλέ.

Στο 4ο game, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προστάτεψε το σερβίς της και τελείωσε το game με άσο για το 3-1, έχοντας έτσι το αβαντάζ και την ψυχολογία να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ (4-1).

Με συνοπτικές διαδικασίες και με ελάχιστη αντίσταση από τη Χάιβς -μόνο στο 5ο game οι δύο αθλήτριες πήγαιναν πόντο πόντο-, η Σάκκαρη οδηγήθηκε στην κατάκτηση του 1ου σετ.

Η Σάκκαρη χρειάστηκε μόλις 25 λεπτά για να πάρει το σετ, έχοντας 2 άσους και 8 winners, μαζί με 7 αβίαστα λάθη όμως.

2ο σετ

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε η Μαρία και στην αρχή του 2ου σετ. Στο 1ο game με τριπλό σετ πόιντ έκανε το 1-0, ενώ εύκολα έγραψε και 2-0. Ωστόσο, στο 3ο game η Χάιβς έκανε το break στο σερβίς της Σάκκαρη και μείωσε σε 2-1.

Το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά, με τη Χάιβς να ξαπλώνει στο χορτάρι, ζητώντας ιατρική βοήθεια, έπειτα από ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, με τη Χάιβς να ανακτά τις δυνάμεις της και να δυσκολεύει με το σερβίς της την Ελληνίδα τενίστρια. Ωστόσο, έπειτα από επτά ισοπαλίες στο break point, η Σάκκαρη έσπασε το σερβίς της αντιπάλου για το 3-1. 

Μετά το 4-1 της Σάκκαρη, η Χάιβς πήρε μια «ανάσα» (4-2) έπειτα από λάθος φόρχαντ της Ελληνίδας, με την Αυστραλιανή να κρατά το σερβίς της. 

Το 5-2 στα games ήρθε εύκολα, με τη Χάιβς όμως να υπερασπίζεται επάξια το σερβίς της (8ο game) και να μειώνει σε 5-3.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σε αυτό το σημείο φάνηκε να χάνει τα πατήματά της, δίνοντας ακόμη μία ευκαιρία στο Νο 572 της παγκόσμιας κατάταξης να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και στο 5-4 games.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης